No ja też, bo moja starsza córka i mama są wege. Narazie mam dla nich w zamyśle tylko sałatkę, ale jeszcze coś muszę wymyslić.Muszę wymyślić coś bez mięsa, bo dziewczyna chrzestnego jest wegetarianką
reklama
Miśka 5
Mamy lutowe'07
nuśka, u ciebie to prawie wesele:-)na roczku na pewno najpierw ciacha: tort, 3-bit, rafaello, sernik z rosa...i cos pewnie jeszcze...
dania kolacyjne: salatki (ziemniaczana, z ryzem, jakas z pekinska), kurczak pieczony, schabowe, zrazy, devolaje, półmisek z wedlinami, mielone, ryba po grecku, pewnie tez w occie, bigos, paroweczki, biala, i chyba wsio.....
jeszcze dokladnie nie wiem;-)
ja myślałam o czymś trochę skromniejszym i niekoniecznie z kuchni staropolskiej w roli głównej
madzix
Fanka BB :)
Miśka-polecam np.- lasagne ze szpinakiem i fetą
- pieczarki faszerowane
-Zupa-krem z patisonów(lub np. pomidorów)
- szaszłyki warzywne
-rybe-jesli jada;-)
-zapiekane bakłażany lub kazda dowolna zapikankę warzywno- serową
To sa takie proste dania z jesc moga wszyscy ;-)
- pieczarki faszerowane
-Zupa-krem z patisonów(lub np. pomidorów)
- szaszłyki warzywne
-rybe-jesli jada;-)
-zapiekane bakłażany lub kazda dowolna zapikankę warzywno- serową
To sa takie proste dania z jesc moga wszyscy ;-)
agusia9915
Matka wariatka
a gołabki
farsz to pieczarki z cebula i ryz jak kto woli w sosie serowym
farsz to pieczarki z cebula i ryz jak kto woli w sosie serowym
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
Oj Nuśka u nas też będzie sporo osób.A w ogóle to mój mąż ma hopla na punkcie przyjęc i zawsze robi o wiele za dużo.No i wtedy zazwyczaj mamy jedzonko jeszcze na tydzień i tak jak u Ciebie,raczej tradycyjnie.Gdyby była kolacja to menu by było podobne.No ale mamy obiad.Już widze te wszystkie mięsa....Znów będe zamrażać,jak zostanie.
Miśka 5
Mamy lutowe'07
Dzięki dziewczyny za ciekawe propozycje, niektóre na pewno wykorzystam, ale nie wszystkie, bo na imprezie nr 1 będzie 7 osób z nami, więc nie będę tak szaleć, myślałam raczej o przyjęciu, a la Pascal, tym bardziej, ze wszyscy młodzi i dbajacy o linie
Na imprezie nr 2, też będzie 7 lub 9 osób, ale wtedy to może zrobimy trochę więcej , bo to starsze tradycyjne wymagania, no i mama mi we wszystkim pomoże.
Nuśka zaciekawiło mnie to ciacho 3-bit, możesz zdradzić przepis?
Na imprezie nr 2, też będzie 7 lub 9 osób, ale wtedy to może zrobimy trochę więcej , bo to starsze tradycyjne wymagania, no i mama mi we wszystkim pomoże.
Nuśka zaciekawiło mnie to ciacho 3-bit, możesz zdradzić przepis?
reklama
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
u nas jak podliczyłam to będzie 26 osób... ale sami najbliżsi w sumie, juz pradziadków mamy 4 :-) ja mam rodzenstwo i mąż, i troche sie tych osób uzbierało, ale co tam... na chrzcinach tez tyle było i dalismy radę
część zamówimy jedzonka - na cieplo to tylko taką dużą szynke piecozna po prowansalsku i juz, do tego sałatki, pewnie ryba po grecku no i platery w galarecie będą - też zamówione.A torta piecze mój wujek który jest cukiernikiem :-)
część zamówimy jedzonka - na cieplo to tylko taką dużą szynke piecozna po prowansalsku i juz, do tego sałatki, pewnie ryba po grecku no i platery w galarecie będą - też zamówione.A torta piecze mój wujek który jest cukiernikiem :-)
Podziel się: