reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Urodzinki naszych pociech

reklama
na roczku na pewno najpierw ciacha: tort, 3-bit, rafaello, sernik z rosa...i cos pewnie jeszcze...
dania kolacyjne: salatki (ziemniaczana, z ryzem, jakas z pekinska), kurczak pieczony, schabowe, zrazy, devolaje, półmisek z wedlinami, mielone, ryba po grecku, pewnie tez w occie, bigos, paroweczki, biala, i chyba wsio.....

jeszcze dokladnie nie wiem:-D;-)
nuśka, u ciebie to prawie wesele:-)
ja myślałam o czymś trochę skromniejszym i niekoniecznie z kuchni staropolskiej w roli głównej:-D

Miśka-polecam np.- lasagne ze szpinakiem i fetą
- pieczarki faszerowane
-Zupa-krem z patisonów(lub np. pomidorów)
- szaszłyki warzywne
-rybe-jesli jada;-)
-zapiekane bakłażany lub kazda dowolna zapikankę warzywno- serową

To sa takie proste dania z jesc moga wszyscy ;-)

Miśka, :-D:-D:-D:-D:-D:-D
no niestety u nas musi byc tak duzo jedzonka bo na 16 osob to sama zreszta wiesz......a tak wogole to w mojej rodzinie sa rzarloki hihihi ja tez uwielbiam jesc.......pewnie jescze krokiet z pieczarkami beda;-):-p

Oj Nuśka u nas też będzie sporo osób.A w ogóle to mój mąż ma hopla na punkcie przyjęc i zawsze robi o wiele za dużo.No i wtedy zazwyczaj mamy jedzonko jeszcze na tydzień i tak jak u Ciebie,raczej tradycyjnie.Gdyby była kolacja to menu by było podobne.No ale mamy obiad.Już widze te wszystkie mięsa....Znów będe zamrażać,jak zostanie.:tak:

hehe....pewnie i u nas zostanie sporo ale wole zeby zostalo niz bylo za malo......:cool2::cool2::-D
dzieki bogu przy tym wszystkim pomoze mi mama bo bym nie dala rady:oo2::ninja2:

Dzięki dziewczyny za ciekawe propozycje, niektóre na pewno wykorzystam, ale nie wszystkie, bo na imprezie nr 1 będzie 7 osób z nami, więc nie będę tak szaleć, myślałam raczej o przyjęciu, a la Pascal:-D, tym bardziej, ze wszyscy młodzi i dbajacy o linie:cool2:
Na imprezie nr 2, też będzie 7 lub 9 osób, ale wtedy to może zrobimy trochę więcej , bo to starsze tradycyjne wymagania, no i mama mi we wszystkim pomoże.

Nuśka zaciekawiło mnie to ciacho 3-bit, możesz zdradzić przepis?

reklama
u nas jak podliczyłam to będzie 26 osób... ale sami najbliżsi w sumie, juz pradziadków mamy 4 :-) ja mam rodzenstwo i mąż, i troche sie tych osób uzbierało, ale co tam... na chrzcinach tez tyle było i dalismy radę :tak:
część zamówimy jedzonka - na cieplo to tylko taką dużą szynke piecozna po prowansalsku i juz, do tego sałatki, pewnie ryba po grecku no i platery w galarecie będą - też zamówione.A torta piecze mój wujek który jest cukiernikiem :-)

Do góry