reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Uroda -nasza waga, wymiary, kosmetyki, powrót do formy

U mnie podobnie jak u Elwis na początku szybko zrzuciłam ale później zaczęły jakoś wracać:baffled::happy::-p i teraz mam nadzieję że pozbędę się i jednych i tych z kacperka jeszcze.:-)
1 grudnia miałam 7 kg na plusie a teraz mam wizytę 29 to się zobaczy

reklama
Mieżyłyscie brzuszek w obwodzie? Wlasnie sie zastanwialam jak to zrobic... bo na wysokosci pasa to troszke za wysoko :-p no a bioder to juz prawie pod brzuszkiem... Czy sie da to w ogole zmierzyc?
Podobno pod koniec ciazy brzuszek ma nawet metr w obwodzie :rofl2:

ja mierzę brzusio pod pępkiem od 10 tc. Ale nie zrobiłam tego na starcie, a w 10 już miałam dużo na plusie. Więc startuję z rozmiaru sukienek 34, a teraz w pasie mam 101 cm :) i mam wielki brzusio. ale wiem, że są kobiety które na starcie w obwodzie mają np. 85 cm. więc dla nich 100 cm to nie jest wielkie osiągnięcie :)

:szok::szok::szok:
zmierzylam sobie brzusiu pod pępkiem - 97cm
a startowalam takze z rozmiaru 34/36 :nerd:

a to oznacza ze juz dawno przegonilam swojego meza w obwodzie, no i az dziwne ze jeszcze mieszcze sie w ubrania mamy (rozmiar 38-40) ktore od czasu do czasu sobie pozyczam :rofl2:

jak malenstwo teraz tak szybko rosnie to ciekawe jakiej wielkosci bedzie brzuszek przed samym porodem :-p

Dziewczyny nie sugerujcie sie tym, ze jedne przybraly 8, drugie 10, a inne 15 kg. Kazdy organizm ma inne potrzeby, inaczej reaguje i nie ma sie czego obawiac, ze przytylyscie za duzo. Nie ma czegos takiego jak za duzo. A poza tym to tez kazda ciaza jest inna. W tej mam +10 na tym etapie, w ciazy z Flavia mialam o jakies 8 kg wiecej, wiec nawet w obrebie jednego organizmu moze byc roznie. :tak:

reklama
Mój lekarz też się ze mnie śmieje, że ja się sama z siebie śmieję, że mam 18 - 19 kg na plusie :) Ale wcale nie czuję się z tym źle :-p Wyrzuty sumienia będę mieć za pół roku, jeśli wciąż będę mieć za dużo kg do zrzucenia. A póki co - wierzę w to, że szybko uciekną te dodatkowe centymetry! :)
A gin mi mówił, że najwyraźniej taką potrzebę ma mój organizm. Bo wcale nie jem dużo więcej niż przed ciążą. Ale za to piję trzy - cztery razy więcej płynów. Mój organizm zatrzymuje w sobie wodę - i to prawdopodobnie ona tak mi ciąży :-);-)

Do góry