Poprostu mam napisane, że ją mam - a dokładnie obecność ureaplasma pavrum/urealyticum. Zaraz biorę telefon i dzwonię, czy tam gdzie prowadzę ciążę wykonują te wymazy. Matko, tak strasznie się zaczęłam stresować tym, dobrze że coś mnie tknęło żeby o tym czytać jeszcze raz…Gosia to aż dziwne, bo mi prowadząca robiła wymaz ponowny i w szpitalu też robili. Myślę, że warto wiedzieć czy ja się wyleczyło czy nie. Jakie miałaś wyniki tej ureo? Oczywiście, nie jest powiedziane, że Ty urodzisz przedwcześnie jak ja, bo to wiadomo, że różnie bywa!
reklama
Moonstone
Moderator
Nie stresuj się na zapas. Ja się dowiedziałam całkiem przypadkiem w 8 tc i udało się draństwo wyleczyć właśnie arytromecyna (miałam szczęście że dziad był na to podatny, bo niektóre reagują a doxycyline a jej nie można w ciąży). Trzymam mocno kciuki. I dodam że ja urodziłam w tamtej ciąży przez indukcję w 39+6, 10 pktPoprostu mam napisane, że ją mam - a dokładnie obecność ureaplasma pavrum/urealyticum. Zaraz biorę telefon i dzwonię, czy tam gdzie prowadzę ciążę wykonują te wymazy. Matko, tak strasznie się zaczęłam stresować tym, dobrze że coś mnie tknęło żeby o tym czytać jeszcze raz…
Dziękuję Ci za odpowiedź Właśnie boję się, że u mnie nie zadziałała skoro zaczęła mi się skracać szyjka ale już umówiłam się na jutro na posiew. Zobaczymy, mam nadzieję że wszystko będzie dobrzeNie stresuj się na zapas. Ja się dowiedziałam całkiem przypadkiem w 8 tc i udało się draństwo wyleczyć właśnie arytromecyna (miałam szczęście że dziad był na to podatny, bo niektóre reagują a doxycyline a jej nie można w ciąży). Trzymam mocno kciuki. I dodam że ja urodziłam w tamtej ciąży przez indukcję w 39+6, 10 pkt
Moonstone
Moderator
Daj znaćDziękuję Ci za odpowiedź Właśnie boję się, że u mnie nie zadziałała skoro zaczęła mi się skracać szyjka ale już umówiłam się na jutro na posiew. Zobaczymy, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze