reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

uprawnienia rodziców po poronieniu/ urodzeniu martwego dziecka

Właśnie byłam w ZUsie i oni tam zbytnio mi nie pomogli bo jak opowiedziałam kobiecie swoja historie to oczy wywaliła na mnie i mówi że ona nic nie wie czy to jest możliwe jak byłam w 12 tyg. wiec zgupiałam . najpierw powinam iść do swojej parafi pogadać czy do domu przedpogrzebowego a dla kobiety po prostu po załatwieniu tego wszystkiego przyniosę faktury czy tak mogę to załatwić

reklama
Właśnie byłam w ZUsie i oni tam zbytnio mi nie pomogli bo jak opowiedziałam kobiecie swoja historie to oczy wywaliła na mnie i mówi że ona nic nie wie czy to jest możliwe jak byłam w 12 tyg. wiec zgupiałam . najpierw powinam iść do swojej parafi pogadać czy do domu przedpogrzebowego a dla kobiety po prostu po załatwieniu tego wszystkiego przyniosę faktury czy tak mogę to załatwić
Ja będąc w zusie załatwiać sobie urlop macierzyński kobieta sama mi.powiedziała, że przysługuje mi i urlop w wymiarze 8 tygodni i zasiłek pogrzebowy. Niestetyja z zasilku skorzystać nie mogłam, bo córkę już pochowałam i nie miałam faktur ani za trumienke, ani od ksiedza a.było to konieczne więc stąd wiem, że takie prawa Ci przysługują

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny kto wysyła te próbki do zbadania płci szpital i czy wysyła tam gdzie uważa czy tam gdzie wyznaczymy? czy może sami zawozimy? chciała bym pochować również to moje drugie maleńkie dziecko tylko nie wiem jak przez tą biurokracje przebrnąć żeby czegoś nie zawalić. Nie chce sie czuć jak wyrodna matka ze jedno dziecko pochowałam a drugie nie i gdzieś tam zostało.

Dziewczyny kto wysyła te próbki do zbadania płci szpital i czy wysyła tam gdzie uważa czy tam gdzie wyznaczymy? czy może sami zawozimy? chciała bym pochować również to moje drugie maleńkie dziecko tylko nie wiem jak przez tą biurokracje przebrnąć żeby czegoś nie zawalić. Nie chce sie czuć jak wyrodna matka ze jedno dziecko pochowałam a drugie nie i gdzieś tam zostało.
Zawozisz lub wysyłasz osobiście, ty decydujesz o tym gdzie przeprowadzone będzie badanie, szpital nie bierze w tym udziału.

Ty musisz wysłać lub zawiez osobiście, szpital ma obowiązek Ci wydać materiał do badań. Jak będziesz miała wyniki to wtedy możesz zacząć załatwiać biurokrację

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja osobiście zawoziłam próbki do badań ,ale wiem że można też wysłać jak chcesz to moge ci podać namiary gdzie wykonują te badania DNA , jak bedzie Ci odpowiadać to umówisz się z Nimi.

reklama
Do góry