No więc proszę o przepisy na jedzonko i na ciasta Ja po ciąży nadal jestem łasuchem,tyle,że na diecie. Jednak po zakończeniu jej zamierzam rzucić się w wir pichcenia. Zamieszczam przepis na:
( sorry za brak Polskich liter ale kopiuje je z płyty z przepisami,gdzie nie kalałam się językiem Polskim)
Baaardzo mięciutki sernik:
1 kg twarogu
1/2 szkl oleju
2 budynie smietankowe
2 jaja
6 zoltek
1 szkl cukru
3 szkl mleka
cale jaja i zoltka utrzec z cukrem.
dodac twarog. jesli mieszamy normalnym robotem - nalezy ser wczesniej przemielic. jesli uzywamy robota wielofunkcyjnego, wybieramy miske z nozami i wrzucamy ser w kawalkach - maszyna ta swietnie sobie z nim poradzi.
dodajemy budynie w proszku, pozniej olej.
wlewamy 3 niepelne szklanki mleka. konsystencja bedzie bardzo plynna, ale o to chodzi.
sernik pieczemy okolo godziny w 200*C. nalezy sprawdzic patyczkiem czy jest gotowy.
mozna tez ubic pozostale bialka z 6 lyzkami cukru i nalozyc na sernik okolo 15 minut przed wyjeciem z pieca.
mozna rowniez mase serowa wylac na uprzednio przygotowane ciasto kruche.
Szukam dobrego wypróbowanego przepisu na babkę drożdżową.
( sorry za brak Polskich liter ale kopiuje je z płyty z przepisami,gdzie nie kalałam się językiem Polskim)
Baaardzo mięciutki sernik:
1 kg twarogu
1/2 szkl oleju
2 budynie smietankowe
2 jaja
6 zoltek
1 szkl cukru
3 szkl mleka
cale jaja i zoltka utrzec z cukrem.
dodac twarog. jesli mieszamy normalnym robotem - nalezy ser wczesniej przemielic. jesli uzywamy robota wielofunkcyjnego, wybieramy miske z nozami i wrzucamy ser w kawalkach - maszyna ta swietnie sobie z nim poradzi.
dodajemy budynie w proszku, pozniej olej.
wlewamy 3 niepelne szklanki mleka. konsystencja bedzie bardzo plynna, ale o to chodzi.
sernik pieczemy okolo godziny w 200*C. nalezy sprawdzic patyczkiem czy jest gotowy.
mozna tez ubic pozostale bialka z 6 lyzkami cukru i nalozyc na sernik okolo 15 minut przed wyjeciem z pieca.
mozna rowniez mase serowa wylac na uprzednio przygotowane ciasto kruche.
Szukam dobrego wypróbowanego przepisu na babkę drożdżową.