reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Sel gratki dla małej, ale zdolna dziewczynka.
Moja Zuzka już też pomało chce chodzic, ostatnio dała już swoje 3 pierwsze kroczki i cały czas udaje się zrobić 1 bądz 2 kroki oczywiscie do mnie...:)

reklama
WOWW no gratulacje dzieciaczków. u nas o chodzeniu narazie można zapomniec, raczkowaniem dominuje ale niech sobie raczkuje jak najdłużej bo ja sie boje o bioderko a póki raczkuje to jakoś spokojna jestem;-)

u nas zaczeło sie pokazywanie plauszkiem.jak chce zeby ją gdzies zabrała to najpierw pokazuje na mnie a potem na to miejsce.kojarzy tez zakładanie kurtki przeze mnie albo przez M z wychodzeniem i jak sie tylko zakłada kurte to mówi papa. zaczeła tez zamykac i otwierac rączkę jak chce zeby sie do niej podeszlo.to takie nasze nowe znaki;-)

Sel, gratulacje dla Ali:-)!!! Jak ona już pięknie chodzi:szok:!!! A jak fajnie przy tym się kołysze i pupkę wypina:tak:. U nas na razie dominuje chodzenie przy czymś i raczkowanie. Jestem ciekawa, kiedy Tymek postawi swoje pierwsze samodzielne kroczki

Sel, Bartuś trzymał się jedną rączką stolika, a w drugiej miał zabawkę, no i w pewnym momencie się zapomniała i zaczął się bawić tą zabawką dwoma rączkami i w ten oto sposób sam stał. Gdy się zorientował, że stoi sam, to ruszył w moją stronę, dwa kroczki i bęc. Teraz zauważyłam, że częściej się puszcza i sam stoi, ale na razie kroczki sobie odpuścił.
Wszystko w swoim czasie, mnie tam się nie spieszy do chodzenia. A Ali gratuluję, bo zdolniacha z niej!

powoli kazde zacznie chodzic. Mopja nauczyla sie wchodzic na schody...musimy kupic 2 bramke bo mamy mieszkanie z 2 schodkami prowadzacymi do pokoju dziennego i mala juz sobie lazie po calym mieszkaniu...najlepiej jak mama nie widzi i mi ucieka do lazienki na przyklad ktora jest wlasnie dalej ze trzeba po schodkach wejsc....o matko!

Astrid - Gratulacje dla malucha!
Sel - moja też wchodzi (na czworaka) na schody i też dostaje speeda jak mnie widzi - a ma taką uciechę że potrafię sobie doskonale wyobrazić jak Ala wygląda w takiej sytuacji.

reklama
czechow a zamawialiście gotowe z tymi rozpychaczami czy prfi stolarz zrobił? Ja zamówiłam u stolarza bo u nas na dole nie da się inaczej ale na górę myślałąm o tej gotowej ale nie jestem pewna czy trzymają?

Do góry