reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Sel gratki dla małej, ale zdolna dziewczynka.
Moja Zuzka już też pomało chce chodzic, ostatnio dała już swoje 3 pierwsze kroczki i cały czas udaje się zrobić 1 bądz 2 kroki oczywiscie do mnie...:)

reklama
WOWW no gratulacje dzieciaczków. u nas o chodzeniu narazie można zapomniec, raczkowaniem dominuje ale niech sobie raczkuje jak najdłużej bo ja sie boje o bioderko a póki raczkuje to jakoś spokojna jestem;-)

u nas zaczeło sie pokazywanie plauszkiem.jak chce zeby ją gdzies zabrała to najpierw pokazuje na mnie a potem na to miejsce.kojarzy tez zakładanie kurtki przeze mnie albo przez M z wychodzeniem i jak sie tylko zakłada kurte to mówi papa. zaczeła tez zamykac i otwierac rączkę jak chce zeby sie do niej podeszlo.to takie nasze nowe znaki;-)

Sel, gratulacje dla Ali:-)!!! Jak ona już pięknie chodzi:szok:!!! A jak fajnie przy tym się kołysze i pupkę wypina:tak:. U nas na razie dominuje chodzenie przy czymś i raczkowanie. Jestem ciekawa, kiedy Tymek postawi swoje pierwsze samodzielne kroczki

Sel, Bartuś trzymał się jedną rączką stolika, a w drugiej miał zabawkę, no i w pewnym momencie się zapomniała i zaczął się bawić tą zabawką dwoma rączkami i w ten oto sposób sam stał. Gdy się zorientował, że stoi sam, to ruszył w moją stronę, dwa kroczki i bęc. Teraz zauważyłam, że częściej się puszcza i sam stoi, ale na razie kroczki sobie odpuścił.
Wszystko w swoim czasie, mnie tam się nie spieszy do chodzenia. A Ali gratuluję, bo zdolniacha z niej!

powoli kazde zacznie chodzic. Mopja nauczyla sie wchodzic na schody...musimy kupic 2 bramke bo mamy mieszkanie z 2 schodkami prowadzacymi do pokoju dziennego i mala juz sobie lazie po calym mieszkaniu...najlepiej jak mama nie widzi i mi ucieka do lazienki na przyklad ktora jest wlasnie dalej ze trzeba po schodkach wejsc....o matko!

Astrid - Gratulacje dla malucha!
Sel - moja też wchodzi (na czworaka) na schody i też dostaje speeda jak mnie widzi - a ma taką uciechę że potrafię sobie doskonale wyobrazić jak Ala wygląda w takiej sytuacji.

reklama
czechow a zamawialiście gotowe z tymi rozpychaczami czy prfi stolarz zrobił? Ja zamówiłam u stolarza bo u nas na dole nie da się inaczej ale na górę myślałąm o tej gotowej ale nie jestem pewna czy trzymają?

Do góry