reklama
F
Fiołek2010
Gość
WOWW no gratulacje dzieciaczków. u nas o chodzeniu narazie można zapomniec, raczkowaniem dominuje ale niech sobie raczkuje jak najdłużej bo ja sie boje o bioderko a póki raczkuje to jakoś spokojna jestem;-)
u nas zaczeło sie pokazywanie plauszkiem.jak chce zeby ją gdzies zabrała to najpierw pokazuje na mnie a potem na to miejsce.kojarzy tez zakładanie kurtki przeze mnie albo przez M z wychodzeniem i jak sie tylko zakłada kurte to mówi papa. zaczeła tez zamykac i otwierac rączkę jak chce zeby sie do niej podeszlo.to takie nasze nowe znaki;-)
u nas zaczeło sie pokazywanie plauszkiem.jak chce zeby ją gdzies zabrała to najpierw pokazuje na mnie a potem na to miejsce.kojarzy tez zakładanie kurtki przeze mnie albo przez M z wychodzeniem i jak sie tylko zakłada kurte to mówi papa. zaczeła tez zamykac i otwierac rączkę jak chce zeby sie do niej podeszlo.to takie nasze nowe znaki;-)
topoleczka
Fanka BB :)
Sel, gratulacje dla Ali:-)!!! Jak ona już pięknie chodzi!!! A jak fajnie przy tym się kołysze i pupkę wypina. U nas na razie dominuje chodzenie przy czymś i raczkowanie. Jestem ciekawa, kiedy Tymek postawi swoje pierwsze samodzielne kroczki
Sel, Bartuś trzymał się jedną rączką stolika, a w drugiej miał zabawkę, no i w pewnym momencie się zapomniała i zaczął się bawić tą zabawką dwoma rączkami i w ten oto sposób sam stał. Gdy się zorientował, że stoi sam, to ruszył w moją stronę, dwa kroczki i bęc. Teraz zauważyłam, że częściej się puszcza i sam stoi, ale na razie kroczki sobie odpuścił.
Wszystko w swoim czasie, mnie tam się nie spieszy do chodzenia. A Ali gratuluję, bo zdolniacha z niej!
Wszystko w swoim czasie, mnie tam się nie spieszy do chodzenia. A Ali gratuluję, bo zdolniacha z niej!
Sel
Fanka BB :)
powoli kazde zacznie chodzic. Mopja nauczyla sie wchodzic na schody...musimy kupic 2 bramke bo mamy mieszkanie z 2 schodkami prowadzacymi do pokoju dziennego i mala juz sobie lazie po calym mieszkaniu...najlepiej jak mama nie widzi i mi ucieka do lazienki na przyklad ktora jest wlasnie dalej ze trzeba po schodkach wejsc....o matko!
czechow a jak radzisz sobie ze chodami, masz już barierki?
Tak. Mamy bramki - bardzo fajna rzecz.
reklama
Podziel się: