reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

no to ja sie pochwale jakie mam zdolne dziecko:
tadam!
[video=youtube;XBbF4rkGErc]http://www.youtube.com/watch?v=XBbF4rkGErc[/video]

reklama
Sel zdolna dziewucha , moja Z robi identycznie wstaje, stoi sama z 5 sekund i do tego majta rączkami i brawo sobie bije:) niezle to wygląda

Czechow to panika bo zesmy siedzieli godzine i probowalismy ja nagrac a ona bardziej sie interesowala telefonem niz wstawaniem i jak juz zrezygnowalismy to zaczela znowu pokazywac jaka zdolna jest...a mamusia po cichutku ja nagrywala dlatego tez moj maz pyta czy to nagralam bo myslelismy ze nam sie nie uda :)
Dzieki za gratulacjie mala od przeszlo tygodnia juz tak wojuje ale nie mielismy jak nagrac wczesniej. Najpierw na kanapie bo jak siadala to ja dupsko nie bolalo i cwaniara nie probowala na podlodze poprostu. Teraz nauczyla sie kucac i powolutku siadac wiec jest odwazniejsza i na podlodze juz probuje.
Czesto tez tak jak Zuzia macha lapkami i ma niezla radoche jak tak stoi....mamy z nia niezly ubaw :)

moja kruszynka :) moze niedlugo tez w koncu zacznie cos gadac bo coraz wiecej dzwiekow zaczyna wydawac.

Sel! brawo dla Ali - ślicznie wstaje!!! i że to nagrałaś - normalnie jak tylko wyciągam aparat żeby coś nagrać to moja traci zainteresowania tym co robi i leci do aparatu, a ja z nienacka to nie umiem jakoś...

Klara: Gratki też dla C. że w końcu sam wstał - zuch chlopak:)
i wogóle dla wszystkich dzieci, co nowe umiejętności nabyły - alez one szybko się rozwijają, nie?:tak:

moja sama nie stoi aczkolwiek namiętnie się puszcza kanapy i próbuje to robić, bo chyba chodzenie przy meblach i kanapie jej się nudzi - ale od razu spada na przednie ręce i płacze, że ją to boli - i tak parę razy dziennie conajmniej - oszaleć można:tak:

aga gsm nie martw sie u nas tez byl taki etap...ciesz sie ze spada na raczki a nie jak kloda obijajac sobie glowke o wszystko bo Ala taki okres miala....to dopiero byl sajgon....zanim sie obejrzysz zacznie sama stac :)

reklama
Sel hehe ja to gdybym mogła to bym wróciła do czasów, że jeszcze nie raczkuje a pełza, a co tu o staniu mówić czy chodzeniu - raczkuje w takim tempie że ja wolniej chodze niż ona nogami przebiera i utrapienie wszędzie wlezie i wszystko wyciągnie - normalnie w domu wieczorem jak po spaleniu albo jak po tornado wygląda;) jakoś mi nie spieszno żeby chodzic zaczęła - no ale odwlec co nieuniknione sie nei da;)
u nas też był etap obijania sobie głowy - jak zaczęłą wstawać, teraz to już tak pewnie jej wychodzi, że się nie obija, tylko znowu te puszczanie i płacz jak rączki zabolą... a potrafi i do tyłu się gibnąć i zamiast na tyłek to na glowę spada, ale jakoś rzadziej na szczęście!

Do góry