reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

reklama
Ale miałyśmy dzisiaj zabawę!!!!

Lezałam z Z na łózku a ta zaczęła wstawać trzymając się mnie , nastepnie puszczała się, stała sama przez 2, 3 sekundy i bam i tak z 25 razy az się spociła i poszła spać:-) Ale się razem uśmiałyśmy

Malwina - niech trenuje.

Co do naszych umiejętności --- moja nareszcie się rozgadała i to na dobre nawet przez sen coś sobie tam brzęczy. Robi papa, kosi, kosi z klaskaniem jeszcze czekamy no i chyba najważniejsza umiejętność - mała do końca skapowała że zęby służą do gryzienia jedzenia - nie ma już kompletnie problemu z odgryzieniem, przemieleniem i połknięciem jedzenia.

Gratuluje nowych umiejętności.
u nas zabawa z bidonem - mała bierze go w łapki, upije mini łyk i puszcza, bierze i puszcza i tak n-razy :-D

U nas gryzienie jedzenia też już od jakiegoś czasu opracowane do perfekcji.
Po za tym strasznie zaczęła się interesować innymi dziećmi, na spacerach to aż ogląda się za siebie w wózku :-)

U nas jest piszczenie jak widzi inne dzieci - jak jesteśmy na spacerze to musimy zahaczyć o plac zabaw bo inaczej jest płacz i skargi.
Black - u nas było na początku gryzienie, gryzienie i jeszcze raz gryzienie tylko nie jarzyła że musi przeżuć i przełnąć. :-D

Moja jeszcze nie płacze żeby inne dzieci zobaczyć, ale też fajna kontaktowa się robi :-)
No i z moją Julką to już są nierozłączne. Płacz jest jak np Julka się sama bawi, Ania musi razem z nią :-)
No i zaczynają się wojny o zabawki jak jedna drugiej coś zabierze, ale póki co mamy wszystko pod kontrolą.

reklama
Mamy znajomych sąsiadów, oni mają 4-letnią córkę i jak Emilka słyszy ją na klatce, to zamiera i odwraca głowę w stronę drzwi :-)
Faktycznie, coraz bardziej kontaktowe się dzieci robią, fajnie :-)

Do góry