reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

A Ania jak zwykle do tyłu.
Nie siada, nie pełza, nie raczkuje. Jedyne co to przemieszcza się leżąc na pleckach i się przesuwa. Obroty też już wychodzą sprawnie. Może w końcu nadgonimy ;-)

Wiem, że nie powinno się porównywać, ale starsza córa w tym wieku też już siedziała, raczkowała i ciągle mam wyrzuty, że może ja coś robię nie tak :-:)zawstydzona/y:

reklama
Black nie zamarttwiaj się ! każdy bobas jest inny - moja tez ani nie raczkuje, ani nie pełza, obraca sie tylko z plecków na brzuchola i spowrotem już nie umie - ja wiem co jest powodem - za duzo ja sadzałąm na lezaczku i się nie mogła rozwijac tak jak powinna bo to ograniczyło jej rucy - było na koc kłaść ! ale nie cofne czasu ale bede wiedziała jak postepowac przy drugim dziecku ! a Ty sie nie mart i nasze małe jeszcze bedą soe turlać i szorować po podłodze :-)

jejku dziewczyny czy Was pogrzało???? jakie stanie w wieku 5 m??????
jeżeli stanie samo to ok chociaż też bym starała się hamować to, ale przy meblach już, nie róbcie im tego :-(

im dłużej tym lepiej nawet z siedzeniem!!!!!!!

Alanek wczoraj lezał na poduszce(na podłodze kołdre miałam rozłożona)a obok stał leżaczek(czasami lubi siedzieć przed nim i bawić się tymi zapięciami aby dziecko nie wypadło z lezaczka)i teraz Alanke leżał sobie i patrze a Alanuś chwyta leżaczka się i siub do góry sam usiadł:-)i zrbił tak z 3 razy bo poleciał do tyłu(jeszcze zdarza mu się polegnąć hihi i dlatego mam z tyłu niekeidy te poduszeczki że jakby co to na nie poleci)i nie dał za wygrana chwytał się i siub siedzi:-D

Powiem ze Alanek szybko zaczął mi siedzieć bo Dominiś hmm początku w 7 miesiacu a 8 dopiero tak mi zaczynał siedzieć jak teraz Alanek gdzie w 6 miesiacu zaczął siedziec:tak:ale coś tak czułam ze szybciej będzie mi siedział bo jak pisałam wam wcześniej ze Alanek jak miał te 3 miesiace to jak leżał na moim brzuchu tak wiecie o co kaman i on zawsze mi do góry nieźle się podnosił tam kiedyś wam mówiłam ze tak robi i teram mam tego efekty:-)

A Ania jak zwykle do tyłu.
Nie siada, nie pełza, nie raczkuje. Jedyne co to przemieszcza się leżąc na pleckach i się przesuwa. Obroty też już wychodzą sprawnie. Może w końcu nadgonimy ;-)

Wiem, że nie powinno się porównywać, ale starsza córa w tym wieku też już siedziała, raczkowała i ciągle mam wyrzuty, że może ja coś robię nie tak :-:)zawstydzona/y:

Mój też leń patentowany, jaak kłade na brzuch to szybciej wraca na plecy niż ja go poloże, a jak sadzam to sie sklada w pol

Gratuluje wszystkim zmotoryzowanym. ;-) U nas tez zaczelo sie pelzanie. Nie takie noworodkowe, a takie przed raczkowaniem. Tak to w kazdym razie wyglada. Podciaga sobie raz jedna raz druga noge i probuje sie odpychac. Obroty w koncu w obie strony - juz myslalam, ze nigdy nie bedzie sie na brzuch obracac.

Macy no co ty - przeciez prędzej czy później wszystkie zaczną siadać, raczkować, chodzić - tylko jedne szybciej inne później;))
Brawo dla Agatki!!
(PS. Zmałpowałam po tobie to jeżdżenie w wózku i Misia też na brzuchu jeżdzi i świat ogląda - jest przeszcześliwa, tylko ludzie na nas dziwnie patrzą co my za kombinacje w wózku mamy heheh)

Właśnie na zdj tak patrze a Agatka na brzuszku i fajne to jest ps.na początku myślałam że Agatka nie chce leżeć na pleckach i dlatego tak ... :-)

A i Alanek wyszukał sobie super zabawe jak leże ktoś obok niego czy na opka no ogólnie jak ma dostęp do włosów:-puwielbiaaa ciągnąć za włosy i się chichra z tego :-D:rofl2:

reklama
Do góry