reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Brawa dla dzieciaczków !

mój właśnie znowu się rozebrał bo w pampersie samym leżał i zaraz z gołym tyłkiem spiernicza ...

reklama
Patrysia z tym ciągnięciem włosów to u mnie tez masakra - mała chwyta i ciągnie krzycząc ałłłłłłłł - no bo ja tak zawsze się drę tak i się nauczyła i chyba myśli, ze włosy to są ał:-D
Macy: no podoba się niesłychanie - wsadzam do wózka a ona w sekundę na brzuchu i czeka na wyjazd z domu;-)
Gosia: też nieźle - cwaniak mały wie co dobre - co sie będzie kisił w pampersie :tak:

my umiemy juz
rozmawiac
bawic sie wswoimi raczkami
obracac sie z pleckow na brzuszekk i odwrotnie
czarami popelzac ale przewaznie to sie kreci w kolko
piszczec plakac na zawolanie
bawic sie zabawkami ale tylko na 5 minut i sie nudzi
i uwielbia ogladac bajeczki:)

Patrysia z tym ciągnięciem włosów to u mnie tez masakra - mała chwyta i ciągnie krzycząc ałłłłłłłł - no bo ja tak zawsze się drę tak i się nauczyła i chyba myśli, ze włosy to są ał:-D
u nas też ciągnięcie za włosy to normalka i szczypanie szczypanie i szczypanie !

my umiemy juz
rozmawiac
bawic sie wswoimi raczkami
obracac sie z pleckow na brzuszekk i odwrotnie
czarami popelzac ale przewaznie to sie kreci w kolko
piszczec plakac na zawolanie
bawic sie zabawkami ale tylko na 5 minut i sie nudzi
i uwielbia ogladac bajeczki:)
brawo dla małej :tak:ale nagana za ostatnie zdanie ! troszkę za wcześnie na bajki szkoda wzroku dziecka może lepiej kupić coś małej z ruchomymi elementami obrazkami grające itd żeby sobie patrzyła :tak:

a co za mal jeszcze na ogladanie bajeczki to lepiej bajki obrazkowe jej kupic??

a z tym szarpaniem za wlosy to my tez tak robimy tylko ze dorotka szarpie mamy wlosy i sie cieszy a i tez uwielbia wszsytkich szczypac mala szczypawicka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Grtulacje dla wszytskich maluszków.

A u nas pełzanie już jest opanowane do perfekcji. Tomek potrafi błyskawicznie przemieścić się z jednego końca pokoju na drugi. I przymierza się do raczkowania. Staje na czworaka i się kiwa.
Siedzi też już dosyć ładnie, chociaż teraz uznał, że siedzenie jest nudne - lepiej się czołgać.
Umie też zakomunikować, że chce mu się pić wyciągając rączki do butelki i otwierając buźkę w taki "dziubek".

A u nas Agatka stwierdziła, ze szybciej jest się przeturlać z jednego konca na drugi... nie chce się jej pełzac:-( Turla sie przez cały pokój brzuch - plecy, itd... w tempie błyskawicznym, ale mam nadzieje, ze pełzanie też jeszcze polubi;-)

to gratulacjie bystrego masz synka
dziewczyny mam pytanko bo moja mala nauczyla sie jakis czas temu wymuszac kaszel i teraz czasem rano tak kasxzle i nie wiem jak rozpoznac czy to jest kaszel czty wymusza mialyscie taki problem:-(

reklama
i tez teraz odwidzialo jej sie lezenie na brzuszku polozy piec minut i placze by chciala tylko a rekach byc noszona zamiast coraz wiecej sie sama zabawiac to jest wlasnie na odwrot nie wiem dlaczego tylko by chciala byc na rekach i sie tulic

Do góry