reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

a u nas odwortnie, nie moge Fiolci przerwac lezanie na brzuszku bo jest ryk,najgorsze ze ona chce jesc i pic na brzuszku;-)odkąd nie ma aparatu nie ma mowy o lezeniu na plechach;-) obroty robi z plecków i z brzuszka. ale tez miala moment ze zapomniala jak sie przewraca.kilka dni i jej sie przypomnialo.

reklama
Ja mam nowy problem - małej zdaża się usiąść z czworaka podwijając jedną nogę i nie umie wyhamować do siadu tylko jóą odchyla i jest bęc głową do tyłu o podłogę i płacz bo zabolało... jakieś pomysły co z tym zrobić?? nie zawsze zdaze podleciec - wiec dzis pacnela tak 2 razy na 5 ktore miala zamiar:((

Ja mam nowy problem - małej zdaża się usiąść z czworaka podwijając jedną nogę i nie umie wyhamować do siadu tylko jóą odchyla i jest bęc głową do tyłu o podłogę i płacz bo zabolało... jakieś pomysły co z tym zrobić?? nie zawsze zdaze podleciec - wiec dzis pacnela tak 2 razy na 5 ktore miala zamiar:((

Mi, przy starszej pomagała poduszka rogal (taka jak do karmienia) kładłam ją w środek i mała mogła upadać do woli. Niestety nijak się ona ma jak dziecko łazikuje wszędzie ale jeśli jest w jednym miejscu (np. się bawi) to możesz ją do tego rogala wsadzić.

Zuzu na równe 6 miechów zaczęła pełzać ... tak ją zafascynowała trawa o ogródku u teściów, że spełzła z maty no i się zaczęło :-) na pleckach nie uleży już ani minuty ... momentalnie na brzuch i do przodu !!! i oczywiście bardziej interesujące od zabawek są wszelkie sprzęty i urządzenia domowe, ale na razie tempo przemieszczenia jeszcze powolne, więc zawsze zdążę zareagować ;-)

Czechow, ja małą właśnie w taki rogal sadzam, ale chyba jej się nie podoba za bardzo, bo albo robi mostek i zjeżdża na plecy, a potem przewrotka na brzuch ... albo od razu na brzuch próbuje, co się kończy ryciem nosem w podłogę :baffled:

Alanek też mi się wywrócił na buźke bo chciał zabawke która za daleko była i tak bec:baffled:ale na szczescie na kołdrze to się stało:tak:ale i tak się zląkł i popłakał troszku ale mamcia szybko narączki podmuchała na buźke i odziwo jest już ok mama daj mi się bawić:-D

AGAGSM cieżko z tym jak dziecko zacznie się przemieszczac...przeciez nie porozstawiasz wszędzie kołderek itd.ale jak musisz coś zrobić włóż ja gdzieś np.łóżeczko kojec aby nie zrobiła sobie krzywdy:sorry2:bo tak jak jestes przy niej to zdązysz zaaregować a potem nauczy się kontrolować to i owo:tak:

Nie, no ja nie mogę. Następne raczkujące dziecko? Gratulacje. Tylko okresów wypatrywać, tak Wasze dzieciaki szybko rosną! ;-)

a mojemu wkońcu spodobało się przekręcanie na brzuszek, tylko nadal nie umie powrócić na plecki :)
nawet rano obudziło mnie takie stękanie, i okazało się że Mati leży w łóżeczku na brzuszku ale już się dziecko zmęczyło i trzeba było pomóc na plecki się przekręcić

gratki dla siedzących raczkujących i obracających się dzieciaczków !

u nas do raczkowania daleko za to D lubi w złości podnosić wysoko tyłek i stawać na głowie hehe ;)

reklama
Do góry