reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Moj maly z okazji ukonczenia 5 miesiecy zrobil mi suprajsa-obraca sie z brzucha na plecy ,lekko i bez problemowo i zaczal wyczyniac cos na kszatlt raczkowania-bo nogi i doopa prawidlowo ale glowa sunie jeszcze po podlozu-z tym,ze juz w obranym kierunku,czyli do zabawki,czlowieka albo psa:-)I podziwial dzis non stop swoje stopy:-D

No proszę a myślałam że tylko moja ma takie dziwne pomysły --- dokładnie to samo robi od kilku dni - wygląda to dziwacznie

Gratuluje nowych umiejętności!!

reklama
Chyba to dosc popularne zjawisko, u nas tez doopka w gore idzie ale glowa ciezka. obrotami jak u Kai, nogi w bok i hop ale jak sie zmeczy to na mame wrzeszczy bo spowrotem sie nie chce przekrecac, zapomnial????? Zastanawiamy sie nad obnizeniem łóżeczka bo codziennie rano znajduje go poprzek z głową wciśniętą pod karuzele...

U nas ostatni tydzień to same nowości ... aż nadążyć jest ciężko !!!
pomijając 2 zęby (bo to nie w temacie)
...
mała leżąc na brzuszku zaczęła się opierać na otwartych dłoniach (wcześniej na pięściach) i chwytać zabawki :tak:
potrafi dopełznąć do zabawki ruchami a'la dżdżownica
zaczęła się obracać :-):-):-)
język został wzbogacony o piękne i dźwięczne tata

no i siedzenie przestało być już atrakcyjne ... jak trzymamy ją na kolanach, jest przypięta w wózku czy foteliku to od razu mostek i chce, żeby ją podnieść do pionu, jakby do stania i sprężynuje jak piłeczka ;-)

piruety wokół własnej osi kręciła już od dawna, ale poszerzyła gimnastykę artystyczną w łóżeczku ... zaczęła wyrzucać nogi na górę i robić mostek :eek: tak więc wczoraj łóżeczko zjechało piętro niżej :tak:

reklama
walsnie dziewczyny kiedy sie powinno obnizyc lozeczko? moja jak sie zlapie czegos to sama siada w tym aparacie.az sie boje co bedzie jak go zdejmiemy. poza tym bez aparatu robio mostki i sie wygina we wszystkich mozliwych kierunkach

Do góry