reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Bunia też w zasadzie cały czas uśmiechnięta. Jeszcze się spłakana nigdy nie obudziła zawsze smail:tak: Wogóle zaczęła pierdzieć na czym się da . Wkłada do ust i prrrr . Ubaw niesamowity. No i wyrzuca z wózka co się da:-( przez tydzień minus dwa smoczki i jedna uzda dla smoka:-( A uzdę kupiłam żeby nie wyrzucała:wściekła/y: Nie wiem nawet kiedy to wyrzuciła. Koniec ze smokami jak dla mnie. DO zasypiania dam ale w wózku już nie.

reklama
Morka, Ty zamiast się gniewać na Bunię, to cieszyć się powinnaś, bo to znaczy, że Bunia dorasta. Dziecko wyrzuca celowo różne rzeczy. W ten sposób się uczy. My zgubiłyśmy już dżdżownicę i pieluchę. :dry:

Chyba maluchy kochają ordzeństwo bo nasz też w Michała wpatrzony i śmieje się do niego na odległość już.
Matko jacy oni fajni się robią, nie? Najlepsze jest to chichranie się z wszystykiego. Paść ze szczęscia mozna.

kaja_10
Matko jacy oni fajni się robią, nie? Najlepsze jest to chichranie się z wszystykiego. Paść ze szczęscia mozna.

to jest super, i te ich śmieszne głosiki:))))już mnie czasem mięśnie twarzy bolą od śmiania z i do mojego szczęścia:-D

My byliśmy dziś u lekarza rehabilitacji i mamy taką diagnozę:
- asymetria bardzo delikatna, (jedynie podczas leżenia na plecach)
- dziecię me silne jest i już niedługo będzie siedziało
- dostaliśmy skierowanie na 6 tygodni rehabilitacji metodą Bobath
- od września na basen (minimum 3 misiące).
Kobieta nie widzi konieczności wizyty kontrolnej, ale jeśli bardz będę chciała to moge jeszcze raz do niej przyjść, ale wg niej wszystko będzie ok.

Kaja a mam takie pytanie jak nie chcesz to nie pisz ale jak Twój starszy syn reaguje na Tymcia?:tak:

Jejku zazdraszczam tych uśmiechów do rodzeństwa:-)

Marianna, to szybciutko wyleczycie tę asymetrię, a teraz basen to będzie przyjemność a nie konieczność :-)

U nas na topie jest jeszcze lizanie i ślinienie mamy po szyi, jak się przytulamy :-D:-D:-D

nadineczka - spoko ;)
Jest bardzo opiekuńczy, podaje, przynosi, ostatnie jego zadanie to płukanie sloiczków po jedzeniui odstaiwanie do kosza - segregujemy śmieci. Ogolnie jest fajnym starszym bratem na ile może, jego dłoń jest taka jak pól Tymka więc jak go weźmie na kolana to trzyma mocno ;)
Myślę, że będziemy jednymi z pierwszych, którzy wywalą wózek w ogóle, bo Tymek będzie siedział u brata na kolanach jak będzie trzeba. Oczywiście nie w tym roku ale szybko.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry