reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Alex ledwo zaczal sie obracac z brzucha na plecy a od wczoraj juz tez w druga strone...czekal,czekal a teraz co dzien cos wymysla i mnie zaskakuje;-)

reklama
A my mamy dziś swój pierwszy, samodzielny przewrót z brzuszka na plecki!!!!:-)
...bo na brzuch to już dawno ale w tą stronę jakoś nie szło... i dziś zostawiłam małego na materacyku na podłodze i poszłam do pokoju obok po czystą pieluchę, wracam a on na pleckach!!!!
Normalnie gybym nie była sama w domu to pomyślałabym , że ktoś mu pomógł!!!! No to niedobra mama znów dziecko na brzuch;-) a on się posiłował i myk na plecki:-D:-D

A u nas po długiej nieobecności wróciło motorkowanie, dzisiaj pierwszy raz Miki spróbował palucha u stopy i rano powiedział do taty "jeziu", przewrotki w dwie strony są na porządku dziennym od dłuższego czasu, tak samo przemieszczanie się jak dżdżownica, śmiechy w głos i wariowanie po całym łóżeczku, miałam dodatkowy ochraniacz więc zamontowałam go z drugiej strony, ale okazało się że wpycha stopy między ochraniacz a ramę łóżeczka.
Gdzieś wyczytałam że dziecko w tym wieku, posadzone powinno utrzymać się samodzielnie przez 2-3 sek, Miki od razu przewala się na plecy albo do przodu. I dopiero dzisiaj podniósł głowę ok 5 cm, leżąc na płasko, czy wasze dzieciaczki podnoszą głowę leżąc na płasko na plecach, bo nie wiem czy nie powinien robić tego już dawno.

Wiw gratki!
Asiax pięknie Miki sobie radzi....
U nas C podnosi na płasko i na plecach jak leży tą główkę, ale nie turla się jak Miki!!!

I u nas też już jakiś czas: szczypanie, ciągnięcie za włosy, kwiki, chichranie i uwaga - głaskanie rodzica po brodzie....

e: i gratki dla wszystkich zdolniachów....
i dopiero teraz doczytałam co Michasia wykombinowała - ma laska zdolności i pomysła!!!!

Ostatnia edycja:
Agagsm, ja wiedziałam kogo wybierałam na synową. Zuch dziewczyna! Chyba czas poziom łóżeczka obniżyć Twojej kombinatorce. Pewnie będzie szybko chodzić.

Ja mam dosyć problemową nową umiejętność:-( Moje dziecię podczas snu obraca sie na brzuch. Wczoraj ją dorwałam jak leżała centralnie na buzi:szok: Panika of kors natychmiast. A dzisiaj już chyba piąty raz ją obracam a ona dalej się turla na brzuchol. Jakaś rada?

Ja mam dosyć problemową nową umiejętność:-( Moje dziecię podczas snu obraca sie na brzuch. Wczoraj ją dorwałam jak leżała centralnie na buzi:szok: Panika of kors natychmiast. A dzisiaj już chyba piąty raz ją obracam a ona dalej się turla na brzuchol. Jakaś rada?

Zostawic ja w spokoju, nic jej nie będzie ;) Oczywiście mam nadzieje, że nie masz dla niej poduchy. Mądra Bunia!

Mój teść ponoć już jako 7-dniowy szkrab ubzdurał sobie spanie na brzuchu i za chiny nie było innego spania. Żyje i ma się dobrze, czego dowodem jest trójka dzieci i wnusia sztuk jeden :-D

Morka - jak lubi to niech śpi na brzuchu - mojej tez się zdarza - wolę jak tego nie robi, ale już na tyle duże są, że sobie z odwracaniem główki poradzą, więc chyba nie ma sie czym martwić!

reklama

Morka ja na początku też się trochę cykałam ale zdałam sobie sprawę że to już nie są małe bezradne niemowlaczki - swoje dziecię umie już podnieść głowę, przesunąć się, zaalarmować więc spokojnie nic się nie dzieje.

Do góry