reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ułożenie pośladkowe/główką do dołu

Ja tez poznaję po kopniakach, jak walnie z kopyta to czasami nie wiem co się dzieje ;D.Poza tym jak ginka sprawdzała ostatnio echo serduszka to biło po lewej stronie, a kopniaki czuję po prawej czyli wszystko się zgadza, chociaz jakis czas temu było odwrotnie. Ginka przykładała tą końcówkę do brzucha a tam nic tylko szumy, w czasie których ja czułam kopniaki, wystarczyło tylko przesunąć w drugą stronę i serduszko od razu się znalazło ;D

reklama
Ja ostatnio jak byłam na wizycie to malutki był skierowany główką w dół ale jakoś dziwenie ułożony bo nie pionowo tylko główka w dół a plecka i nóżki w prawy bok. Następną wizytę mam 11 sierpnia to spytam czy jest prawidłowo ułożony.

baska pisze:
Ja ostatnio jak byłam na wizycie to malutki był skierowany główką w dół ale jakoś dziwenie ułożony bo nie pionowo tylko główka w dół a plecka i nóżki w prawy bok.

bo dziecko zazwyczaj układa się na jednym z boków jak już leży główką do dołu, tak na literkę C. mój też zaległ na prawicy :)

Leyna- dzięki!!! Jestem w takim razie spokojniejsza :laugh: Także jak malutki kopie to czuję ze jego nóżki są w prawym boku.

A właściwie, to dziecko na ile tygodni przed porodem powinno być już na dobre ułożone główką w dół??? :)

Mój "mały " Igor ułożył się na lewym moim boku i kopie mnie po prawej stronie niemiłosiernie.Wczoraj byłam na usg i jego waga mnie trochę przeraziła - 3 kg !!! Wymiary jego są na 35-36 tydzień ciąży a ja jestem podobno w 33 tygodniu ::) Oby urodził się wcześniej niż termin pokazuje

A ja jutro o 10tej ide na usg, potem jedziemy do tesciow i moze na zakupy! A juz nie moge sie doczekac aby zobaczyc moje malenstwo i jestem niecierpliwa bo nareszcie bede wiedziec, jak ulozone jest moje malenstwo!!!

reklama
Adasiu,ale to nie oznacza,ze Igorek dalej bedzie tak rosl... Znam takie przypadki "przerosnietej" dzidzi w czasie ciazy,ktora pozniej albo schudla ;) albo poprostu przestala tak gwaltownie przybierac na wadze w brzusiu mamusi. :) Wiec bez obaw! :)

Do góry