Ja tez poznaję po kopniakach, jak walnie z kopyta to czasami nie wiem co się dzieje ;D.Poza tym jak ginka sprawdzała ostatnio echo serduszka to biło po lewej stronie, a kopniaki czuję po prawej czyli wszystko się zgadza, chociaz jakis czas temu było odwrotnie. Ginka przykładała tą końcówkę do brzucha a tam nic tylko szumy, w czasie których ja czułam kopniaki, wystarczyło tylko przesunąć w drugą stronę i serduszko od razu się znalazło ;D
reklama
baska
<mamusia Kamilka i Julci>
Ja ostatnio jak byłam na wizycie to malutki był skierowany główką w dół ale jakoś dziwenie ułożony bo nie pionowo tylko główka w dół a plecka i nóżki w prawy bok. Następną wizytę mam 11 sierpnia to spytam czy jest prawidłowo ułożony.
baska pisze:Ja ostatnio jak byłam na wizycie to malutki był skierowany główką w dół ale jakoś dziwenie ułożony bo nie pionowo tylko główka w dół a plecka i nóżki w prawy bok.
bo dziecko zazwyczaj układa się na jednym z boków jak już leży główką do dołu, tak na literkę C. mój też zaległ na prawicy
adasia
Wrześniowe mamy'06
Mój "mały " Igor ułożył się na lewym moim boku i kopie mnie po prawej stronie niemiłosiernie.Wczoraj byłam na usg i jego waga mnie trochę przeraziła - 3 kg !!! Wymiary jego są na 35-36 tydzień ciąży a ja jestem podobno w 33 tygodniu : Oby urodził się wcześniej niż termin pokazuje
R
rouż
Gość
A ja jutro o 10tej ide na usg, potem jedziemy do tesciow i moze na zakupy! A juz nie moge sie doczekac aby zobaczyc moje malenstwo i jestem niecierpliwa bo nareszcie bede wiedziec, jak ulozone jest moje malenstwo!!!
reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Adasiu,ale to nie oznacza,ze Igorek dalej bedzie tak rosl... Znam takie przypadki "przerosnietej" dzidzi w czasie ciazy,ktora pozniej albo schudla albo poprostu przestala tak gwaltownie przybierac na wadze w brzusiu mamusi. Wiec bez obaw!