reklama
Aga_Mazury
Wrześniowe mamy'06
Ja też się "czaiłam" z tą rozmową, ale na ostatniej wizycie zapytałam...i jak zwykle usłyszałam, że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego jesli tylko dzieciaczki się dobrze ułożą....a ja na to " ..o nie nawet jak się ułożą głowkami do dołu to ja nie zamierzam rodzić drogą naturalną..."...lekarz na mnie popatrzył....i powiedział ..."no już dobrze...przecież pani nie zmuszę będzie CC".... Margolis poprostu sobie nie wyobrażam rodzić dwójki dzieci SN, rodząc jednego martwić się już co z drugim...o nieeeee...a potem może jeszcze przy drugim okazać się, że właśnie się odwrocił i będzie CC...i przejść dwa porody w jednym SN i CC i już być "pokaleczoną z każdej strony" :
Moja była ułożona poprzecznie najpierw główką po prawej stronie, teraz czuję, że główkę ma z lewej strony, tylko, że ja miałam robione USG dopiero 2 razy, a mam wrażenie, że Wy chodzicie częściej. Ja przewiduję jeszcze tylko 1 USG, dopiero w sierpniu.
kanga_aga
Fanka BB :)
nie u mnie to też było 3 USG - zrobione tydzień wcześniej niż w przepisowym 34 tc ze względu na moją wątrobę - żeby się zorientować jak leży mały i jak sie rozwija - czy ew. sterydów mu nie trzeba dac na przyspieszenie rozwoju, jak łożysko itp..
wszystko się okazało ok a łożysko ma dopiero 2 stopień dojrzałości więc może do terminu ( czyli do 2 września doczekam)
wszystko się okazało ok a łożysko ma dopiero 2 stopień dojrzałości więc może do terminu ( czyli do 2 września doczekam)
Megi80
Mama Krzysia i Oleńki
Ja 3 usg bedę miała 31 lipca i wtedy sie dowiem o ułożeniu dzidzi ale czuję, że jest już główką w dole a nózkami fika mi pod żeberkami
dodam, że chcę rodzić SN tak jak za pierwszym razem.
dodam, że chcę rodzić SN tak jak za pierwszym razem.
reklama