reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Mnie sie ginek pytal i poki co powiedzialam ze chce naturalnie ale szczerze powiedziawszy-co ja moge sobie zaplanowac??? Bedzie jak bedzie, nie wiadomo czy gladko sie ulozy, moze bedzie trzeba ciac...
Z objawow to u mnie nic nowego, bol krocza i plecow wieczorem, a w dzien jest okey :-) Poza tym dzis w nocy biegalam do kibelka 5 razy:szok: Do tej pory wystarczalo 2...Takze mam wrazenie ze co godzina wstaje na siku. A wczoraj bylam na imprezce i mialam okazje podziwiac miesiecznego maluszka-jakie to male!!!! A jakie slodkie!!!:-) Juz chcialabym miec moja kruszynke na raczkach.

reklama
Izka i co? Bylas dzis u gina? I co ci powiedziala? Badala cie? masz juz rozwarcie itd??? prosze tu sie ladnie pochwalic!!!:tak: No a jutro masz usg o ile dobrze pamietam tak? No ciekawe ile twoja mala bedzie wazyc.

Hej Monia-jeszcze nie bylam, dopiero ide za godzine takze jak wroce to sie zamelduje co i jak :-) Poki co nie mam objawow porodu, mala siedzi i nie spieszno jej, no ale zobaczymy co lekarz powie.

Izka to powodzenia! I pisz zaraz jak wrocisz. A swoja droga to piszesz ze masz bole krocza, a jakie to sa? opisz troche dokladniej bo nie bardzo wiem o co ci chodzi. ja tam nie mam zadnych boli typu "na okres" czyli porodowych, brak tez skorczy itd. jedynie co to bola mnie plecy i ten nerw "w posladku". Do tego znow mam zgage od wczoraj:wściekła/y: ale nie jest az tak zle. No i czasem mnie troche ciagnie w pachwinach ale to nie jest taki bol...nie umiem okreslic ale nie wiem co to jest.

Siwucha bóle o których pisałaś to typowe przygotowywanie organizmu do porodu. Dostajesz "zastrzyki" hormonu uelastyczniającego szwy kostne i stawy - żeby udrożnić dziecku kanał rodny. Mogą być nawet baaardzo nieprzyjemne i bolesne. Normalka... :baffled:

Monia- z tym bolem krocza to juz pisalam, nie wiem jak to nazwac wiec w przyblizeniu pisze "bol krocza" ale to sa albo rozchodzace sie kosci albo jakis nerw. Boli mnie glownie w nocy i wieczorem, w dzien jak sie poruszam to przechodzi. No i tak jakby bardziej po lewej stronie niz po prawej tak jakby w okolicy kosci lonowych ale moze to jakis miesien, nie wiem:confused::eek:. Przez jakis czas tego nie mialam i juz nawet o tym zapomnialam ale znowu wrocilo. Najgorzej jest w nocy, jak wstaje siku to az kuleje bo nie moge na lewej nodze stanac, ale jak sie przejde do lazienki i powrot to troche przechodzi, tak jakby sie cos tam zacielo :baffled:. No i boli tylko wtedy gdy sie ruszam, jak siedze czy leze to nic a nic.

Jestem back :-) Wlasnie wrocilam z kliniki, lekarz mi powiedzial, ze "nie chce obiecywac, ale z jego praktyki widzi, ze moja mala jest ulozona idealnie i przewiduje lekki porod" Co prawda nie obiecal na 100% :-) ale ciesze sie jak gwizdek i musialam sie pochwalic, mam nadzieje ze los nie zadrwi ze mnie i faktycznie tak bedzie :-)

Izka no to gratuluje! A widzisz tak sie martwilas. No a co z rozwarciem? Masz juz jakies? I jak z szyjka? Przepowiedzieli ci czy urodzisz wczesniej???

Sorga-niestety mnie o zdanie nie pytał.Opowiedział tylko o dziewczynie ,która 3 razy poroniła i uparła się na poród naturalny,więc "rodzili" a potem jego koledzy po fachu pytali go czy rozum postradał.Ja jestem po pięciu więc nawet nie ma mowy,boją się że w razie co to będę ich obwiniać że od razu nie zrobili cięcia i pewnie ma rację.Tak to sobie przemyślałam i chyba będę spokojniejsza o dziecko.Pytaliśmy gina jak to wygląda,no więc:
Zabierają mnie na salę,wyjmują maluszka i zanim ja się obudzę maluszka dostaje tata:-),chyba że anestezjolog zdecyduje o znieczuleniu zzo to wtedy ja widzę maleństwo pierwsza.:-)

reklama
Esia dzięki za odpowiedź-mam nadzieję, że te moje kłucia to właśnie to o czym piszesz:-) jestem załamana-opuchlizna przez te upały wogóle nie schodzi z nóg-bleee

Do góry