reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Derylka - no to GRATULACJE po 2-jne. Pewnie nie bylo wam lekko - strasznie przykre to to ...JA sobie nie wyobrazam - musisz byc bardzo dzielna :tak:

Wiec, mysle ze twoj lekarz ma racje. Ja tez bym nie podjela w takiej sytuacji ryzyka;-) niech malutki sie bezpiecznie wykluje. :-D:-D

reklama
A mi juz zaczyna brakowac ciuchow. Nie mieszcze sie w 2/3 ciazowych ktore nosilam przez ostatnie miesiace - poprostu brzusio urosl.... Kurka wodna nooo. Chyba sie skonczy tak ze bede Mojego t-shirty nosic i basta.

Haha na mnie tez ciazowe ciuchy sa zaciasne:szok: Normalnie spodnie mi sie wpijaja w brzuch. Wiec po domu chodze pol-nago z brzuchem na wierzchu:-)

to ja mam pod tym względem dobrze. ciążowe spodnie są jeszcze troszkę spore, a bluzek nie kupowałam tylko chodzę w dawnych-tych luźniejszych.

wczoraj się wkurzyłam-cały dzień do kibelka, bo coś jak biegunka, a wieczorem mdłości. wrrrrrrr

jak to dobrze,że finał już blisko.

Derylko myślę że cc jest podyktowana głównie ze względu na twoje bezpieczeństwo, jeśli miałaś ostatnio jakieś operacje czy jakiekolwiek chirurgiczne interwencje..:confused:
Moja siostra miała 3 lub 4 razy ciążę ektopową za każdym razem zakończoną interwencją chirurgiczną i jak już udało im się szczęśliwie zajść i donosić dzidzię to lekarz innego rozwiązania jak przez cc nie przewidywał bo obawiał się że blizny po poprzednich operacjach mogłyby się rozejść w trakcie wysiłku przy porodzie naturalnym, a to groziłoby poważnymi komplikacjami.

Derylka wiesz, zgadzam się z Twoim lekarzem i w takiej sytuacji też wolałabym cc. Czytałam o wielu ciężarówkach po poronieniach i faktycznie większość z nich ma cc. Będzie dobrze :-)

Siwucha biedna jesteś z tą opuchlizną... Niestety, niewiele da się na to poradzić...

Planowałam iść dzisiaj na zakupy ale po wyjściu do furtki zmieniłam zdanie :baffled: "Na oko" to padłabym jakieś 100m od domu. Rane, co za skwar...

fakt, skwar straszny. Jak ja wspolczuje sierpniowkom:szok: Mam zamiar znow zrobic rundke po truskawki (zbankrutuje niedlugo...) ale chyba troche poczekam w chlodnym pokoju:cool2:

No właśnie ja chciałam iść po truskawki, czereśnie i wszystko to, na co zrobiłyście mi smaka :dry: Ale teraz to szans nie ma - wystarczająco słabo mi jak siedzę w chłodnym pokoju...

Esia, a skąd wzięłaś chłodny pokój?????? Ja mam balkon od wschodu i właściwie już prawie słońca nie mam, poza tym mam zasłonięte żaluzje a i tak jestem juz UGOTOWANA!!! Po prostu cała się kleję - tylko siedzę i dmucham sobie na gors. No a poza tym i tak muszę iść po zakupy i - co się właśnie dowiedziałam - mogę odebrać wynik na paciorkowca. Biorąc pod uwagę że badania robiłam w czwartek a wynik jest dziś, to chyba dobrze wróży, nie????:-)

reklama
Dziewczyny nadają burze, więc może lepiej po deszczyku na spacerek po zachciewajki wyjść.. Ja siedzę z dzbanem wody z cytryną i odem i nie wychylam nosa na zewnątrz :tak:

Do góry