reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

reklama
nie wiem, ale też się nad tym zastanawiałam dzisiaj:confused: no bo chyba nie zatrzymują akcji porodowej, żeby wyleczyć mamę... no i chyba też nie zabierają maleństwa od razu, żeby sie nie zaraziło:confused: :szok: hmmm... ciekawe

poszperałam po innych forach i różnie jest, ale dzidzi nie zabierają (przynajmniej się nie doczytałam). mogą zaaplikować rodzącej antybiotyk (gdzieś było, że rodzi się w izolatce), a jak dzidziuś się zarazi, to on jest skazany na antybiotyk:-( no ale żadnej z nas się to nie przydarzy, co nie?:tak:

Nie ja nie pisalam ze przy gestozie jest konieczne cc, z tego co wiem to jest uzaleznione od tego w jakim stopniu ja masz, ja mozliwe ze bede miec cc poniewaz mam nagle skoki cisnienia i to dosyc wysokie i zadne tabletki nie chca tego powastrzymac i to cc ma byc dla mojego i dzidzi bezpieczenstwa. Jakis czas temu gestoza mi tak jakby stanela w miejscu a teraz znowu dala o sobie znac i lekarz mowil ze jest szansa na naturalny porod a teraz to sie okaze jak bede w szpitalu moze mi zwiekasza dawke tabletek na cisnienie. zobaczymy teraz to oprocz nog to ja nawet puchne na twarzy nie mowiac juz o innych czesciach ciala

Pycia, to ja tak pomieszałam. Wiedziałam że gdzieś dzwoni tylko kościoły mi się pomieszały. :-) Znaczy się gestoza nie jest sama w sobie wskazaniem do cc, tylko zależy jak jest z ciśnieniem? No zresztą się nie dziwię, parcie przy wysokim ciśnieniu to nie za dobry pomysł.

A co do rodzenia z chorobą, to ja jestem przykładem.:szok: Weronikę rodziłam zasmarkana i zakaszlana na maxa, z bolącym gardłem i pewnie gorączką. Tragednia i nikomu nie życzę. Tzn. może nie sam poród jest taki okropny tylko fakt, że np. masz skurcz i w tym momencie łapie Cię kaszel albo zaczynasz kichać. A najgorzej jest po porodzie - obolała, pozszywana i zakaszl w takiej chwili. Ducha można wyzionąć. Jak szłam po korytarzu i łapał mnie kaszel, to musiałam ukucnąć na podłodze żeby to przeżyć i żeby mi się nic nie pozrywało. Ból brzucha jest w tym momencie straszny. A poza tym dostałam od razu na porodówce antybiotyk dożylnie - ampicylinę - i jeszcze dożylnie podali mi 2 dawki, a potem przez kolejne kilka dni dawali mi już do łykania co 6 godzin. Weronika była chroniona przez moje mleko, bo dostawała swoją dawkę razem z papu. Ale było mi strasznie szkoda innych dzieci na sali, bo żadnej izolatki mi nie dali. Ale chyba żadne nie zachorowało.

Dzagud to straszne ile się nacierpiałas. Nie dość że obolała po porodzie to jeszcze wysmarkać się porządnie nie mogłaś, nawet nie chcę sobie wyobrażać tego bólu. I jeszcze inne osoby wraz z dzieciaczkami tez są narażone, jezeli przebywają razem,tragedia. Oby żadnej z nas to nie spotkało.

Dzagud to straszne ile się nacierpiałas. Nie dość że obolała po porodzie to jeszcze wysmarkać się porządnie nie mogłaś, nawet nie chcę sobie wyobrażać tego bólu. I jeszcze inne osoby wraz z dzieciaczkami tez są narażone, jezeli przebywają razem,tragedia. Oby żadnej z nas to nie spotkało.

Dzagud to niezle sie wycierpialas
mam nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka

Kachasku zdrowka:tak:

reklama
mi nie leci sama, ale nie naciskam, bo bez naciskania brodawki mnie bolą:baffled:
Dorotko dzięki

Do góry