reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

reklama
Monika nie myśl jeszcze o porodzie, ja wierzę że wytrzymasz do czerwca!
A o długość porodu nie powinnaś się martwić - nie słyszałaś że krótkie szyjki mają szybsze i mniej bolesne porody? ;-) Bo najdłużej trwa i boli podobno proces skracania i rozwierania szyjki, a twoja już go zaczęła więc jak już dojdzie do porodu to chwila moment i Ola będzie w twoich ramionach :-)

Siwucha jak nie poskutkują te polecane przez dziewczyny sposoby to lepiej idź do gina, bo lepiej byś wyleczyła skutecznie te zmiany do porodu.

Bo najdłużej trwa i boli podobno proces skracania i rozwierania szyjki, a twoja już go zaczęła więc jak już dojdzie do porodu to chwila moment i Ola będzie w twoich ramionach :-)
czyli ja też mogę mieć nadzieję na szybki poród :confused: :happy: dowiem się w środę, jakie sa prognozy;-)

Szopka, dzięki za pocieszenie. mam nadzieję, że rzeczywiście będzie krótki i bezbolesny, bo ja już mam jakąś obsesję, hahahaha.;-)
Codziennie już śni mi się poród. Nawet przed pierwszym tak się nie bałam :szok:

co do uciazliwych objawow to od 3 dni strasznie puchna mi dlonie. A ja oczywiscie naczytalam sie o gestozie i teraz sie boje:baffled: Chyba przejade sie dzis do przychodni na pomiar cisnienia...tak dla uspokojenia, bo mam nadzieje, ze bedzie ok.
Czy ktorejs z Was tez puchna dlonie??

Fantazja u mnie ciśnienie w normie - a nogi (szczególnie w kostkach i palcach) i ręcę mam maksymalnie spuchnięte - to chyba normalne....:confused:

to mnie uspokoilas, bo czlowiek naczyta sie w necie i potem sobie wkreca wszystko co najgorsze...nogi to juz od dawna mi puchna i to te dlonie mnie zaniepokoily

fantazjo, już kiedyś chyba pisałam o tym, ale mi dłonie puchnęły jeszcze długo przed ciążą jak tylkosię robiło ciepło i dla mnie to nic nadzwyczajnego, ale myślę, że ta opuchlizna nie musi oznaczać gestozy. mi ostatnio np nogi okropnie spuchły i doszłam do wniosku, że chyba za dużo soli poszło do organizmu (nieźle wtedy mi się przyprawił obiadek). jeśli ciśnienie masz w porządku, a to tylko puchnięcie, to musisz się z tym po prostu pogodzić:baffled:

reklama
Fantazja nie martw sie,raczej to nie gestoza,choc mozesz zmierzyc sobie cisnienie,mnie jak jest cieplo tez puchna,za to od wczoraj bola mnie podczas zginania palce u rąk,taz ze scisnac reki t ja juz nie moge:tak::tak::tak::tak::tak:
uroki koncowki

Do góry