reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

reklama
ja też nie mam :-) a jak tam kobitki z rozstępami? u mnie narazie odpukać cisza, mam nadzieję ze nie przed burzą ;-)

U mnie krecha ledwo ledwo zarysowana. Też się zastanawiałam kiedy ona sie pojawia...

Co do rozstępów - jeszcze nie czas - pojawiają się w 9 m-cu albo o porodzie. Oczywiście teraz już też można się załapać - na jakiś pierwszy rzut :baffled:

ja jeszcze nie mam i szczerze nie pamietam kiedy dokladnie wyszla mi w pierwszej ciazy hmmm. a znikala ok 2-3 miesiace (byla raczej blada brazowa nie ciemna)
solarium tez zaliczylam jakies 4-5 miesiecy po porodzie to juz jej nie bylo a nawet nie wpadlam na to ze to moze nie zniknac hmm
teraz tu w Au robia afere w tv ze nie tylko slonce szkodzi skorze ale solarium tez i ze nie radzi sie chodzic na solarium tylko na spray tan - to spryskiwanie hmmm nie wiem bo ja lubie byc cala opalona a tam jednak ktos pryska a za to zbyt wstydliwa jestem buuuuu

to spray sun to z tego co słyszałam to wchodzisz do jakiejs kabiny i chyba automatycznie cie opryskuje i mozesz całe ciało albo np tylko na nogi albo górę ;) ja tam nie korzystam z takich wynalazków, na solarium tez byłam może z 5 razy w zyciu :) Kreseczki na brzusiu jak na razie nie widac u mnie za to rozstępy zaczęły mi się robic na cycusiu :( ale dziwi mnie ze tylko na jednym.

Dziewczynki
boli mnie bardzo w miednicy jakas kość obok stawu biodrowego. I nie wiem co to jest a ruszać się nie mogę :-( :sick:

Efilo a czy masz to tylko przy chodzeniu?, bo ja tak .Jezeli tak to miednica sie rozszeza tak mi ostatnio powiedzial gin i powiedzial ze moze bolec jeszcze bardziej ale po porodzie ma przejsc

Pycia
przy chodzeniu i wstawaniu.
Jak się zasiedzę to kilka pierwszych kroków to koszmar. Najbardziej mnie boli jakaś kość TAM. Siedzę na niej jak się pochylę lekko do przodu, a nie jest to noga. Lepiej tego opisać nie umiem. No i nie jest to spojenie łonowe bo ono jest za bardzo z przodu w stosunku do tego co czuję. A mnie boli niżej. :-(

reklama
Z tego co piszesz to masz to samo co ja a moj gin mi powiedzial ze to nic niepokojacego, poprostu trzeba ograniczyc ruch zeby nie bolalo ale jak bedziesz u gina to zapytaj :-(

Do góry