reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Uciazliwe objawy

Ja też się budzę jak się przewracam. I muszę się Promyczka przytrzymywać żeby mi się udało przeturlać. :-D Na szczęście natychmiast zasypiam jak zabita. Uwielbiam tulić się do pleców mojego ukochanego. Wtedy Tatuś dostaje kopy od Kruszynki w.... pupę. :-D Zwłaszcza przy pobudce :laugh2:

reklama
Mój Mąż nie słyszy nic jak śpi - nawet dziecko go nie obudzi, ale ostatnio z niesmakiem stwierdził, że jak wstaję w nocy to mogłabym tak drzwiami nie walić, bo on się budzi. A najfajniejsze jest to, że mamy w pokoju drzwi harmonijkowe i nie mam czym walić!

Dzagud zawsze mozesz powiedzieć że jest przeciąg i dlatego trzaskają hihi:-D .

A ja w końcu wczoraj wieczorem doczekałam się skurczy i to w jakim momencie! ( akurat podczas seksiku i trzeba było szybciutko rozmasować okropny ból;-) ).

Kurcze, dziewczyny, ale wy produkujecie masowo - nie nadążam. Wystarczą 2 dni przerwy i można się pogubić :tak:
Mi wczoraj przytrafiło się coś okropnego i od razu was przestrzegam - starajcie się nie podnosić rąk bardzo wysoko. Ja ściągałam w pracy coś z najwyższej półki i dostałam takich bóli brzucha, że przez 15 minut nie mogłam wstać z krzesła. Przestraszyłam się nie na żarty, a taki byłam chojrak do tej pory. Uważajcie na to koniecznie, bo nie ma żartów. A dziś nad ranem złapał mnie taki skurcz, że miałam ochotę wyć z bólu. I nie wiem dlaczego - cały czas łykam magnez.

Esia, ja chodzę do Lux Medu. Naprawdę byłam zadowolona z tego lekarza, ale trochę mnie wkurzył tym podejściem.
Wcale się nie dziwię :wściekła/y:
Dzisiaj usłyszałam od mojego, że jego zdaniem jakiś idiota wymyślał ograniczenia w zwolnieniach dla kobiet w ciąży. I gdyby to od niego zależało, to decyzję o zwolnieniu podejmowałaby sama kobieta. I uważa, że wtedy dużo więcej ciężarnych by pracowało i np. brało kilka dni wolnych by odpocząć, a nie przesiadywało na wielotygodniowych L4. Coraz bardziej go lubię :-D Oczywiście, tydzień zwolnienia na odpoczynek dostałam :tak:

A ja właśnie miałam serię kilku dziwnych skurczy co jakieś 10-15min. Trochę się wystraszyłam, więc wskoczyłam szybko w koszulkę nocna i do wyrka. Narazie się nie powtarzają, więc mam nadzieję, że wszystko ok

Monika77-faktycznie trzeba uwazac, moja tesciowa w 9-tym miesiacu stwierdzila, ze zmieni firanki (rece w gorze) i urodzila nastepnego dnia po tych akrobacjach. Chociaz my jeszcze mamy troche czasu to lepiej dmuchac na zimne ;-)
A co do zwolnien itd. wlasnie sie dowiedzialam ze skroca mi staz na ktory musze pojsc od pazdziernika-albo mniej miesiecy albo dziennie mniej godzin, podobno jakis nowy przepis chroniacy studentki z malymi dziecmi, ktokolwiek na to wpadl uratowal mi tylek :-) Strasznie sie z tego ciesze, choc starawa ze mnie studentka (mialam przerwe bo wyjechalam z kraju) :tak: I chyba jeszcze przerwy na karmienie przysluguja:-) moze przezyje te pol roku ale mam dobry dzis dzien:-)

reklama
Do góry