reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Booooooooooszszszsz dziewczyny, Jeremi dostał rotawirusa :szok::szok::szok:

Dieta ścisła, nie może dostawać mleczka, i mnóstwo pić.

Boję się ....

Nawet nie wiem co mogę mu dawać jeść poza marchwką, ryżem, gotowanym ziemniaczkiem.

HELP !

reklama
oj biedny Jeremix:-(,Mariolka glowa do gory,my to przerabialismy 2 tygodnie temu,Laure sraka trzymala prawie tydzien:-(
Jeremi musi duzo pic,jak juz powiedzialas,male lyczki i czesto,bo jak wymiotuje to wieksza ilosc plynu na raz tez wymioty wywoluje....no i dieta:baffled:
mozesz mu podawac:sucharki na wodzie z bananami,biszkopty
ryz na wodzie
kaszki na wodzie(te bezmleczne oczywiscie)
bulke z maslem(cleba raczej nie)
ziemniaki gotowane,marchewka gotowana...pamietaj ZERO MLEKA I PRODUKTOW MLECZNYCH
u nas na srake pomogl taki specjalny preparat z Humany ,Laura pila zamiast mlek,ma smak bananow i sraka przeszla po 2 dniach,a przy tym nie byla glodna bo pila to zamiast mleka
u was w Polsce mozna kupic to w aptece,ale nie wiem czy nie tak czasem na recepte,musisz zapytac
trzymam kciuki zeby Jeremi szybko wyzdrowial i ciebie caluje-trzymaj sie kochana!!!

nie możesz dawac mleka, świeżych owoców i warzyw (oprócz marchewki i banana).
możesz dać czarne jagody w każdej postaci, niektóym pomaga kompot z jabłek, taki swojski, kleik ryżowy. możesz dac do picia czarną herbate z glukozą. nie dawaj samej wody. i piecie niech bedzie raczej w temp pokojowej niż ciepłe

dzięki dziewczyny

Wymiotów narazie jako takich nie ma (tylko raz w nocy) ale ta sraka :wściekła/y: i temperatura :wściekła/y:

już mu jagód gotuję (bo mam mrożone), a mąz w terenie nabywa co się da, tylko ja się taka bezczynna czuję, bo pacjent śpi

MariaOla my tez mielismy to w tym samym czasie co Maja z Laura wiec do jedzonka to co dziewczyny radzily, nam tez pomogla(i to nawet bardzo SMECTA-dawalismy w malych ilosciach i dzieki Bogu nie zwracal). Najwazniejsze pilnuj zeby pil!!

Ale mimo wszystko co do tej krwi w kupce to ja bym zasiegnela odrazu rady pediatry:tak:

I nie martw sie bedzie dobrze!!

Mariolka ... co to się przyplątało za wirusisko wstrętne :wściekła/y::wściekła/y:. Ja bym poszła jak najszybciej do pediatry ... tak jak Martuchaa radzi ... my co prawda rotawirusa nie przechodziliśmy, więc nie mam doświadczenia ... ale jak jest krew w kupce, to lepiej by małego lekarz zbadał ...

Dużo zdrówka i buziaki dla Jeremixa od cioci, wujka i Matiego!!!

Ojej Mariolka współczujemy Wam, a szczególnie małemu Mniszkowi.
U nas też był rotawirus 1,5 miesiąca temu -dziewczyny dobrze radzą, nic dodać nic ująć.
Ale z tymi jagodami - Elżbietko czy w każdej postaci? Kojarzę od dziecka, że świeże jagody były na zatwardzonko, a suszone na srakę. Ja bym dawała suszone. Ale może sie nie znam...
Co do krwi w kupce, to ja też jestem zdania że powinnaś spytać lekarza.
Powodzenia!

Mariola co do krwi w kupce Natalka tez kiedys miala i bylam oczywiscie przerazona, mama wielokrotnie mi tlumaczyla,ze to przez to,ze ma zatwardzenia bo brala zelazo ale do mnie i tak nie docieralo...i ze po prostujakas zylka pekla, przy biegunkach tym bardziej wydaje mi sie,ze to normalne jak jakas zylka peknie...poza tym to pewnie jakis sladzik krwi...Ale wiem,ze to moze byc stres i trzeba sie lekarza zapytac.Poza tym zyczymy zdrowka, te rotawirusy sa okropne, zaluje,ze ich nie zaszczepilam.Madry Polak po szkodzie...

reklama
Jeremi zjadł pół bułeczki i kostkę gorzkiej czekolady, gorączka mu spadła i o ożył niesamowicie .... na godzinkę .... i znów go wzięło. na noc wypił 150 ml tej Humany, o której Maja pisała i śpi jak aniołek od 20-stej. Nie wiem jak długo tak pośpi, więc śmiagam do łóżka.

Krew konsultowałam telefonicznie z lekarzem, powiedziała, że przy takiej biegunce to nie trudno o krew w kupce, ale to nie jest powód do paniki.

Najbardziej cieszy mnie, że chce pić ... dużo i często. Jeść też by chciał, ale nie potrafi bidulec :-(

Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko :*
Rano się odezwę z meldunkiem

Do góry