reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

reklama
Nie wiem Lorien, może dlatego, że Hania była opóźniona z tymi szczepionkami przez to, że przez miesiac po urodzeniu dostawala antybiotyki na tego gronkowca. I w zasadzie dostawała pierwszą dawkę w tym czasie jak inne dzieci miały już prawie drugą:confused:. No i teraz 4 dawka też musi być odpowiednio w czasie:confused:. Hehe, nie wiem, tak sobie tylko przypuszczam:-D.
To wszystko tłumaczy, już myślałam, ze coś mi babka popierniczyła w datach

teraz jest bezpłatna MMRII , skojarzona jest jak skończy 1,5 roku (ta co wcześniej była, ostatnia dawka) :tak:

A na co jest to szczepienie na 1,5 roku? bo u nas jest teraz na 13 miesiecy i pozniej dopiero na 3 latka jakos:confused:

Ostatnia dawka tego skojarzonego co wcześniej było (po urodzeniu pierwsze szczepienie, błonica, tężec, krztusiec, polio i HiB ) Pewnie u was to jest jak ma 3 latka.

reklama
Do góry