reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

Mariola, tu w irlandii same skojarzone wiec nie mam wyboru ze szczepionkami a hmm a o czyszczeniu ust jeszcze nie muslalam narazie :/

Ja za to przygnbiona, mala ma taka sama wage jak w czwartek, ani grama wiecej, pielegniarka powedziala ze jeszcze nie musze sie przejmowac ale ja juz jestem zaniepokojona :/ caly czas nie odzyskala wagi urodzeniowej albo te wagi sa takie pojbane :((

reklama
przyznam ze buziaczka jeszcze nie czyszczę-ostatnio zastanawiałam sie kiedy zacząc należy...??może i juz jest czas??:eek:

aniay myśle,że warto słuchac połoznej i nie panikowac, bo panika i stres na mała przechodzą.

mysle, że jak bedzie wg położnej coś nie tak to poradzi ci mała dokarmia. My tak mielismy z Rochem. Ale tez powoli, powoli i on nie chciał tyle jeśc co mu kazali. Każde dziecko ma swój rytm. A skoro lekarz czy położna uspokajaja warto starac się zachowac spokój, cho czasem to strasznie trudne:tak: :baffled:

powodzenia

no wlasnie wiem ze sie nie powinnam denerwowac, Oliwcia jest zadowolona, pelna energii, nie placze przy jedzeniu, mi z cyckow sie wylewa (zwlaszcza w nocy) wiec jak to stwierdzila polozna ''robie wszystko co w mojej mocy i wszstko od malej zalezy'' nawet powiedziala zebym jej te szesc godzin dawala przesypiac w nocy, bo jesli w dzien je co trzy godiznki to te 6 godzinek w nocy to tylko z pozytkiem dla mnie a mala dostaje wystarczajaco pokarmu.
Czyli najwyrazniej poprostu hoduje malego chudzielca, do pary z duzym chudzielcem czyli moim mezem. Tak czy siak w czwartek do lekarza a za tydzien kolejne wazenie, pocieszam sie ez ze wtedy byla wazona po karmieniu a teraz przed, moze ma to jakies znaczenie ...

my bylismy wczoraj u pediatry, innego niż dotychczas.
Jestem z wizyty bardzo zadowolona..
Doktor dala nam skierowanie do neurologa dzieciecego i na usg glowy i jamy brzusznej, bo Zuza ma drgawki. Na skierowaniu napisane jest drzenie grubofaliste.
Wrzucilam to w google i...
wyskoczyl mi artykul nt. dzieciecego porażenia mózgowego :sick:
to moga byc pierwsze objawy, to i np. to ze dziecko nie kontroluje ułożenia głowy, leży asymetrycznie, A Zuzia często lezy z głowa odchyloną do tylu..
wizyte mam 5 marca.. i do 5 bede sie zastanawiac i martwic czy wszytsko jest ok.. :no:

Abeja życze zdrowia malutkiej i tego by czas do 5 marca minął szybciutko.:tak:
Straszne to jest, że nie możecie się z lekarzem wcześniej spotkac.:baffled: bo pewnierozwialby częśc Twoich wątpliwości i byłoby lzej na sercu...
i.. nie czytaj może na razie za duzo o schorzenach neurologicznych, bo strach ma wielkiej oczy...o takie:szok: a moze nic nie byc złego.:tak:

Abeja dołączam się do życzeń zdrowia dla malutkiej.

Co do czyszczenia buzi to ja co 3 dni przed kąpielą czyszczę małej w usteczkach gazą jałową nałożoną na palec i namoczoną w przegotowanej wodzie. Tak tylko troszkę, żeby nie rysować w środku.

Emilka dziś super, ale ta wysypka dalej. Moja dieta wygląda tak: suchy chleb bez masła, z dżemem, albo szynką. Na obiad drób, ziemniaki, jakieś buraczki, albo marchew. Kolacja taka jak śniadanie! Jejuuuuu ja zwariuje! Żadnego białka broń Boże! Lekarka mi przepisała nutramigen do kawy. Jutro idziemy z Emilką do dermatologa, niech zobaczy wysypkę, może coś doradzi. Nie zamierzam się zrażać jednak i wiem, że małej w końcu minie.
A na wadze przybiera ładnie, więc nie jest źle. Mój cycek jej służy najwyraźniej.

Pozdrawiam!!!!!!!

Ja od dzis tez nie jem nic co ma zwiazek z krowa. Żadnego mleka i przetworów - ogolnie nabialu. No i żadnych gotowych wedlin. Na kanapke gotowana albo pieczona, albo grillowana piers drobiowa, ewentualnie jaka rybka etc.
Mam takie zalecenie przez 2 tyg.
Jeśli jej niepokoj w ciągu dnia to uczulenie na bialko mleka krowiego to powinno przejść. Po dwoch tyg. mam wrzucić cos mlecznego i zaobserwować.
Poza tym od dziś łykamy witamine D3, dodatkowo lekarka przepisala Cebion, a mnie w związku z bezmleczną dietą Vitrum Calcium z Wit. D3.

Wciąż mysle o tym neurologu..:eek:

1. Białka mleka krowiego tez nie spożywam od piątku .... chyba ocipieję z tą dietą :baffled: W moim przypadku to też zalecenie pediatry, bo Jeremi dostał jakiejś wysypki i lekarka podejrzewa właśnie nadmiar nabiału w mojej diecie :wściekła/y:

2. No właśnie chciałabym zacząć czyścić małemu dzioba, bo często mu się ulewa i boimy się pleśniawek :baffled:

3. Abeja .... czasem na skierowaniach piszą jakieś dziwne podejrzenia, by badanie zostało objęte pulą NFZtu ........ w ciąży też mi tak gin napisał na skierowaniu na dopplera, więc może nie ma powodów do przedwczesnej paniki

4. Aniay ..... nie martw się , położna pewnie wie co mówi

5. Lorien ..... Ty mówisz o tej wysypce na buziuni tzn tych krostkach które się pojawiają i znikają :confused: Może to być od nabiału :dry:

reklama
Zapomnialam Dodac Ze Na Ostatniej Wizycie U Pani Doktor 30.01 Aryan Wazyl 4810kg:-) No A Teraz To Pewnie Ponad 5kg;-)

Do góry