reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

tikajak narazie z mlekiem mamy problem, bo Robert mi nim pluje :wściekła/y: tak sie przyzwyczail do tego swinskiego Nutramigenu, ze te mleko, mimo, ze lepsze w smaku, mu nie podchodzi.
Bede musiala mu mieszac narazie z Nutramigenem i stopniowo przechodzic. Zrobilam mu dzisiaj o 10 rano 60ml i po 2, 3 lyczki pije. Zostalo mu jeszcze 20ml, ale ile z tego wyplul, to nie wiem. :no::wściekła/y:

reklama
aph ja jak przechodzialam z bebilonu pepti na zwykly bebilon to wlasnie mieszalam przez tydzien podawalam np. 5mirek starego mleka plus 1 nowego w kolejnym tygodniu zmienialam proporcje 4+2 itd. u mnie sie sprawdzilo:tak:

Tika, dobrze że z bioderkami w porządku. My idziemy w listopadzie:-).
Elma, my też używamy Otrivin dla dzieci i jest super. Zapuściłam na noc Antosiowi kropelki i dzisiaj nie ma katarku:-).
Byliśmy wczoraj u lekarza, przepisał Antosiowi 3 syropki, tylko mamy problem z ich podawaniem, bo Antoś na wszystkie reaguje odruchem wymiotnym:wściekła/y:. Ale jakoś powolutku mu zakraplaczem wciskam i coś tam zawsze z tego łyknie;-).

ja też mam odruch wymiotny.. i to nie po syropach bo nie pije 9choć powinnam) dziś wyrzygałam całe śniadanie..:dry:

Tika a po co dr kazal zakladac dzidzi buty w domu? nie lepiej jak trenuje chodzenie bez butow?
... te po domu to nie mają być buty tylko papcie ... takie z Befado wystarczą powiedział (ja nawet jeszcze nie wiem jak takie wyglądają), bo mówił, że chodzić na boska dziecko powinno po podłożu pracującym typu: łóżeczko, piasek, trawa ... ale jeśli już zaczyna na poważnie chodzić po twardych powierzchniach to stópka powinna być asekurowana przez obuwie domowe ... tak powiedział, ja do tej pory też słyszałam opinie, że na bosaka .... nasz neurolog też tak mówił, ale w sumie mówił, że dopóki dziecko nie chodzi to wystarczą skarpetki hm ... :confused::confused::confused:

reklama
hmm ja mam takie butki papcie na sztywnej podeszwie ale zginajacej sie i ze sztywna pietka, ogladalam na allegro z befado i kurcze tak sie zastanawiam czy aby sa one wygodne , ja dzisiaj ubralam Misiowe te butki co mam i on nie ma juz takiego wyczucie w stawianiu kroczkow i boje sie ze jakos mu sie stopka wywinie niedajboze :-( no ale bede mu zakladala chyba codziennie na jakis czas zeby sie przuzwyczail :-) z tym ze nie wiem czy dobrze robie hehe :-)

ps, te budki mam od szwagierki i sa schodzone bardzo, tzn starce na paluszkach wiec domyslalam sie ze maly w nich raczkowal i pewnie stawial pierwsze kroki :-)

Do góry