reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
w sumie to wielu wśród nas jest teraz chorych, myslałyście o szyczpieniach przeciwko grypie ? czytałam ulotkę, ale tak chwalili, że zasiali we mnie ziarmo nieuwności :sick:

Ja już się boję jakichkolwiek szczepionek. Dzisiaj byliśmy w Lublinie w centrum handlowym Plaza, w Smyku prowadzone były bezpłatne badania dzieci dotyczące profilaktyki zakażenia pneumokokami i też tak bardzo zachwalali te szczepionki. Teraz wszystko zachwalają, bo mają z tego kasę.

u nas pneumokoki sa normalnie w kalendarzy szczepień:tak: są obowiązkowe i bezpłatne i chyba najlepiej rozpatrywać szczepienie tak jakby nic nie kosztowało ( a później co najwyżej paśc na zawał po usłyszeniu ceny:sorry::-p0.
a tak poważnie, to nie jestem fanką zbyt wielu szczepień:no:
MariaOla w sprawie szczepień przeciwko grypie poradziłabym się lekarza.:tak:

Dziękuję za życzonka :tak:

Ja co roku się szczepię przeciwko grypie. Zaklad pracy wykupuje nam szczepionki i usługę wkłucia tego, a my płacimy tylko podatek od tego. Ale w tym roku się nie szczepiłam. A Witkowi to ja wolę jak na razie nie podawać. Niech się sam trochę uodparnia. Przecież jak na wszystko będę walić w niego szczepionki, to jego układ immunologiczny przestanie sam działać.

Moja Julka chora, ma katarek, od wczoraj straszny katar, a wczoraj po podaniu jej antybiotyku (baktrim)odparzylo jej dupcie :-(, biedulka szczypie ja bardzo, narazie smarujemy ja sudokremem bo nie jest to jeszcze takie tragiczne, ale jak nie bedzie sie poprawiac to odstawie antybiotyk - zwlaszcza ze nie jest z nia tak zle i ma przepisana dawke zapobiegawcza a nie lecznicza. najgorszy jest jednak ten katar bo nie pozwoli go sobie sciagnac, jedna osoba ja musi sztywno trzymac a druga sciagac katar, ale i tak slabo idzie. katarek jej zalega dosc gleboko, daje jej krople do noska i wode morska do tego masc majerankowa pod nosek i olejek eulkaliptusowy eteryczny rozgrzewam. moze macie jeszcze jakies inne sposoby zwłaszcza na ten katar. jednak pomimo tego ze jest przeziebiona to i tak bryka jak szalona:tak:

Aaaaga Poza inhalacją i ściąganiem katarku gruszką czy fridą nic już nie ma. Jedynie może iść jeszcze do przychodni na odsysanie, ale to jest bardzo nieprzyjemne, więc próbuj sama ściągnąć.

Antoś mi się rozchorował:-(. Katar, powoli go gorączka łapie. Czekam aż małż wróci z pracy i pojedziemy do lekarza. Biedaczysko prawie całą noc nie spał. Wczoraj wieczorem go uspać nie mogłam bo wariował a ja się złościłam na niego, że spać nie chce. A on po prostu źle się czuł:-(. Durna wyrodna matka:zawstydzona/y:.

reklama
Antoś ... trzymaj się i nie daj się chorobie. Antosiowa, a ty się nie łam, skąd miałaś wiedzieć .... jakby tak już Antoś mógł powiedzieć "Mamo źle się czuję" ile to by ułatwiło :happy2:

Do góry