reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

Tika Dziękuję, przekażę buziaki jutro jak się obudzi ;-):tak::-D Masz rację, jestem dużo spokojniejsza. Przynajmniej wiem, że po za tym dobrze się rozwija i wszystko jest ok :-D:-D:-D:-D

reklama
No i super Monia, jestescie spokojni.
U nas jako zabawka do nauki raczkowania słuzyła Wanka-Wstanka:-)

My bylysmy dzis obie u pediatry. Zuzka dostała dodatkow Zyrtec, bo katar zdaje sie byc alergiczny.

mi Pani pediatra dała antybiotyk :-( mam nadzieje ze zadziala bo od paru dni czułam sie jakbym sie konczyła..:no::baffled:

o kurzce to sie dzieciaki pochorowaly, moj Michas strasznie kaszle, basililo mus ie chyba po cherbatce z hippa ktora jest na przeziebienie i dziala wykrztusnie i rozrzedza katarek, moze szybciej wykrztusi to cos i bedzie zdrowy.... biedny tak sie meczy, ale o dziwo dobrze spi, tzn kaszle w nocy ale dzisiaj np pierwszy raz obudzil sie przed 4 , dostal troche cherbatki i poszedl spac, wzielam go do siebie bo mialam ochote sie z nim poprzytulac i tak spal do 6.25 :-) rekord!!!

No właśnie. Moja teściowa się rozchorowala (miała w środę 39 st. gorączki), więc musiałam na czwartek i piątek wziąć urlop by być z Witkiem. Teściowej zabroniłam przyjeżdżać. A i tak mały chyba zdążył się zarazić od babci :-:)wściekła/y: Obudził nam się o 1:30 w nocy, bo kaszlał i miał problemy z oddychaniem. Musiałam mu przeczyścić nosek i dać panadolu bo miał temperaturę :szok::-( Co chwila się budził. ale potem nie chciał nic jeść :no: Zjadł dopiero o 10, czyli nie jadł nic i nie pił przez 12 godzin :szok::-( A przed południem mi się zrzygał :eek::baffled: Czyżby to grypa jelitowa szła? :szok: Strasznie marudzi cały czas :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Monia ... u nas Mateusz standardowo nie je i nie pije 11-12 godz. np. od 20.00 do 8.00 rano, ale jeśli Twój synek nie ma takiego nawyku ... to może to świadczyć faktycznie o tym, że go coś zbiera :-:)-(... no i jeśli jeszcze kaszlał i miał temperaturę ... to może lepiej podskoczyć z nim do lekarza hm .....

Mateuszek tylko nam narazie kicha, ale bez katarku :confused: i wczoraj po południu zwymiotował zupkę :-(... też strasznie marudzi, ale z drugiej strony bardzo rozrabia, więc narazie nie wiem .... hm obserwuję ...

Dzięki dziewczyny. Witek właśnie robi sobie drugą drzemkę (oby nie jak tą pierwszą 20-minutową :szok:). Niestety marudzi cały czas, na dodatek jest lekko podgrzany :-(, ale obiadek zjadł ładnie. Później zrobię mu jakąś inhalacje na nosek i na noc dostanie kropelki do nos i panadol o ile będzie miał temperaturkę. Najgorsze jest to, że mój małż od dzisiaj zaczyna studia i nie będzie go co weekend (piątek, sobota i niedziela :szok::wściekła/y:). Teraz jest na rozpoczęciu roku. Moi rodzice wyjechali na urlop. Jak juro mały nadal będzie się kiepsko czuł to będę musiała jechać z nim do lekarza. Pytaie tylko jak? Pewnie będę musiała toczyć się autobusem, wrrrrr :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Monika mi lekarka radzila podawac Ibufen lub nurofen bo one poza przeciw gorączkowym maja tez dzialanie przeciwzapalne i sa dobre na bolace gardelko:tak:

Do góry