reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U pediatry

reklama
Tak jak podawaj jej duzo plynow bo moze sie szybko odwodnic:-( Sluchaj jest tez smecta i trilac zapytaj lekarza czy mozesz jej to podac i kup jeszcze jakies elektrolity do picia........nie dobre to cholerstwo ale pomaga, sprobuj ja zapchac chrupkami kukurydzianymi u nas to pomagalo......moze ona ma po prostu rotawirus........moja Emilka czesto to lapie.......teraz podaje jej czekolade gorzka i odgazowana coca cole bo tez dzialaja zatwardzajaco:confused2: no i tak jak pisalam gotowana marchewka, zadnych produktow mlecznych i surowych sokow warzyw i owocow. A co do melka to dzieci chyba instynktownie wiedza ze ono im szkodzi i nie chca go pic. Emilak reaguje dokaldnie tak samo.:nerd:

Biedna Laurunia ... :-:)-:)-(. Dużo, dużo zdrówka życzymy i buziaczki przesyłamy!!!
... podobno oprócz leków na taką biegunkę (również gdy jest ona wirusowa) pomaga w jakimś tam stopniu marchwianka ... synek koleżanki też to przechodził i lekarz zalecił mu właśnie taką zupkę marchewkową i sok wyłącznie jabłkowy ... to wszystko + podawanie odpowiednich leków ... u nich był to niestety w końcu antybiotyk :blink:

LARUNIA ZDROWIEJ NAM SZYBCIUTKO:tak:

w Polsce w aptekach jest taka specjal;na marchwianka z Hippa na biegunki...
Laurucha trzymamy kciukasy - pokaz temu rotawirusowi gdzie raki zimują!

Życzę wszystkim dzieciom i mamom szybkiego powrotu do zdrowia.
.

dziekujemy za dobre rady :tak::tak::tak:

u nas juz dzis lepiej byly 2 luzne kupy i zadnych boli brzuszka ale noc byla nieciekawa:baffled:

maja25 obyscie mialy lepsza noc:tak:
Jutro z samego rana Roszko jedzie do spzitala na obrzezanie. Niby takie nic, a jednak to operacja w znieczuleniu ogolnym:sorry::oo::baffled:
poza tym z racji wlasnie tej od 3 rano nie moze nic jesc:baffled: ewentulanie popic wode z odrobina herbatki:confused: i nie wiem jak on to zniesie:eek:
:ninja2:ninja musi byc tfajdka i spac na ziemia:-p:ninja2::wink:
ale ja zostaje w domu, a z malym glodnym Roszkiem bedzie podrozowal moj maz..meska sprawa;-)

Kasiulka ... oby wszystko poszło jak najbardziej pomyślnie i by nasz kochany Roszek zniósł dzielnie całą tą sytuację ... trzymamy mocno kciukaski :tak:

Widzę że wszyscy na około chorują:baffled: Ja też przeziębiona tak że skończyło się antybiotykiem, młoda zakatarzona. Podaję jej wapno raz dziennie 3ml, witaminy do kaszki wieczorem, dwa razy dziennie otrivin dla niemowląt do noska ale nie krople bo nic nie dają tylko spray.Vicka nie wolno stosować u takich małych dzieci, ja smaruję Nadii pierś i plecki maścią pulmex baby i lepiej jej sie oddycha. Ech niech już te choróbska sobie pójdą!!! :wściekła/y::wściekła/y:

Moja teściowa zabrała wczoraj Antosia do parku i tak go komary pociapały, że głowa mała:wściekła/y::angry:. Cała buźka i rączki w bąblach, a na dodatek jeden paluszek strasznie spuchł i zrobiła się taka twarda gula:-(, smaruję altacetem, jak nie pomoże to się chyba do lekarza wybierzemy. I strasznie źle dzisiaj spał i nie wiem czy to przez zęby czy przez te ukąszenia:baffled::confused:.

Biedny Antoś:-(. Hania tez jest teraz pogryziona przez komary, ma bąbelki na buzi i się drapie i przez to nie może zasnąć. Ale jak już zaśnie to pozniej nie ma problemu. A zresz:-(ta nasze dzieci są na takim etapie, że wszystkie czynniki moga sie przyczyniac do zlego spania w nocy, niestety:-(. Choc ja na Hanie ostatnio nie mogę narzekać, mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą:tak:.

Moja teściowa zabrała wczoraj Antosia do parku i tak go komary pociapały, że głowa mała:wściekła/y::angry:. Cała buźka i rączki w bąblach, a na dodatek jeden paluszek strasznie spuchł i zrobiła się taka twarda gula:-(, smaruję altacetem, jak nie pomoże to się chyba do lekarza wybierzemy. I strasznie źle dzisiaj spał i nie wiem czy to przez zęby czy przez te ukąszenia:baffled::confused:.

Polecam fenistil w żelu na pewno mu pomoże, mój mąż jest alegikiem i jak go coś dziabnie to strasznie puchnie więc pędz do apteki po wapno w syropie i fenistil! :tak: I zobaczysz jutro bedzie lepiej.

reklama
Wszystkim życzę zdrówka - i tym dużym i tym małym ;-):-D

Pulmeks baby jest dobry. Działa tak jak maść Vicka. Jak Witek miał zapalenie oskrzeli dostałam od sąsiadki tłuszcz gęsi do smarowania klatki. Świetnie rozgrzewa i co najważniejsze to pomaga :tak::-D

Do góry