reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

U pediatry

No niestety, a Emilka to dopiero jakoś niefortunnie to wszystko znosi. najpierw żółtaczka, potem te opuchnięte piersi, potem pupa, a teraz ta wysypka. Ale mam nadzieję, ze będzie dobrze już teraz. Po burzy wychodzi słoneczko... :tak:

reklama
Dzieki Kasiulka.
Kupilam dzisiaj w Schleckerze krem z bepantenolem, babka powiedziala, ze jest rewelacyjny, ze sama uzywala dla swojego dziecka. Kosztowal 6 zl za taka sredniej wielkosci tubke, wiec jeszcze idzie na probe wziasc. Mam nadzieje, ze cos pomoze. :baffled: Jutro mamy odebrac apteki ta masc z antybiotykiem i bedziemy sie smarowac.
Tak sie tez zastanawiam, czy czasem to nie jest uczulenie na ktores z chusteczek? :eek: Chyba bedziemy sie podmywac narazie woda z mydelkiem a chusteczki odpuscimy sobie w domu. :tak:

Lorien a co z tym,i piersiami u Emilki??????
Bo z tego co ja sie orientuje to jest to normlany objaw moze byc i tak ze dziewczynka bedzie leciec mleczko z piersi no i moze miec tez "mini miesiaczke" i uplawy a wszystko jest spowodowane tym ze dziecko jest pelne naszych hormonow. Ale nie wiem czy to sie dzieje u Twojej malej czy cos innego jej dolega bo nie jestem na baiezaco:baffled:

COś mnie nie pokoiło u Jeremiego, bo jednego dnia by tylko spał a następnego tylko beczał nie do uspokojenia :baffled: Przeanalizowałam z lekarką całe jego zachowanie i moją dietkę i okazało się, że to sprawy brzuszkowe tylko dzięki infakolu nie objawiają się już tak drastycznie jak wcześniej. Moja dietka została okrojona o herbatę malinową, sałatę i zieloną pietruszkę oraz mam ograniczyc spożycie mleka i tym podobnych, bo z niego
młodzian dostał dziwnej wysypki na główce (taki suchy łuszczący się placek), na co dostał jakąś maść na zamówienie z apteki (będzie wieczorkiem).
Mam nadzieję, że się polepszy, bo jak Jeremi tak płacze to zaczynam łapać dołki, że to moja wina, bo nie potrafię się nim zając jak należy, że się nie nadaję, że czuję rodość jak wreszcie zaśnie i takie tam niezdrowe myśli ...

acha i przy okazji zważyłysmy Skarbulinę i w 10 dni przybrał pół kilograma ... teraz waży 4100 g

My bylismy z naszym smykiem u lekarza we wtorek i bo lez mu wyskoczyly dziwna wysypka na calej glówce (i tez mamy mascią smarować).Mój szkrabek na wizycie wazyl 4700g. Teraz juz pewnie piątkę przekroczył...:-D

MariaOla a ja sie martwilam, ze Robert duzo przybral. :-D Wszyscy mi mowia, ze to dobrze, ze jak przybiera to znaczy, ze zdrowy. No ale teraz to mnie uspokoilas. Teraz widze, ze to normalne. :tak:

Wiolu na ladnie ten Twoj Skarbek wazy. Musimy sie jakos spotkac, ale to chyba za 2 tygodnie, bo 11.02 mamy chrzciny i ten tydzien bedzie zakrecony.

Aph ...... wcześniaczki przybierają ponoć jeszcze szybciej :tak: Też tak sobie myślę, że grubaska będę mieć, ale co tam, jeszcze go "wyciągnie" jak to się mówi ;-)

Tez slyszalam o tych wczesniakach, podobno nadganiaja to czego nie zdarzyly w brzuszku nabrac, a mi lekarz caly czas mowil, ze dziecko bedzie duze i jak bedzie mialo wiecej niz 4,5 to cc. Ciekawa jestem czy by mu sie sprawdzilo. Te 4,5 to chyba nie, ale za 4 mogl miec, bo ponoc jak na wczesniaka byl duzy. :tak:

A nasze dzieciaki to wszystko wybiegaja, a my razem z nimi, jak zaczna chodzic, to beda caly dzien na nogach i my tez. :baffled:

Bo z tego co ja sie orientuje to jest to normlany objaw moze byc i tak ze dziewczynka bedzie leciec mleczko z piersi no i moze miec tez "mini miesiaczke" i uplawy a wszystko jest spowodowane tym ze dziecko jest pelne naszych hormonow. Ale nie wiem czy to sie dzieje u Twojej malej czy cos innego jej dolega bo nie jestem na baiezaco:baffled:

Piersi to już przeszłość, obkładanie kapustą poskutkowało :tak:
Teraz problemem jest wysypka, ale dziś już lepiej, buzinka coraz ładniejsza, na piersiach i brzuszku jeszcze czerwono, ale chyba mija, no i musimy sie pochwalić, ze zaliczyłyśmy nasz 1 spacerek, bo pogódka ładna. Mała spała jak susełek, potem zjadła i śpi dalej. Tylko strasznie gazy puszcza ;-)

reklama
Tak miała Natalka z tymi powiększonymi piersiami, lekarz powiedział,żeby się nie martwić.Nie słyszałam o mini miesiączce:szok:
Lorien dobrze,że puszcza gazy:-)ja to się cieszę z tego jak nie wiem bo inaczej się męczy i ciężkie noce mamy..
Mariaola a to na główce-ciemieniuszka to nie wiedziałam,że od mleka się robi myślałam,że tak samo od siebie..A jak ma kolki ie uspokaja go jak bierzesz go na ręce?Martę uspokaja ale Natalki chyba nie...

Do góry