reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

dzis bylam u gina po zwolnienie i oczywiscie musialam zrobic usg robie na kazdej wizycie bo czuje sie lepiej jak za kazdym razem mowi ze wszystko oki Moja dziewczynka wazy 500g i fikala az lekarz sie pytal czy ogladalam wzoraj taniec z gwiazdami:):):):)

reklama
Krisowa - na pewno będzie wszystko ok. Trzymam mocno kciuki ;)

natalia26 - no to duża panna rośnie ;) najważniejsze, że zdrowa ;)

maron - to nie ciekawie z tym zapaleniem, szybkiego powrotu do zdrowia !

witam ja po wizycie smutna ;-( bo nie dowiedziałam sie płci niestety bo dzidzia sie dziwnie polozyla tylek i nozki miala przy moim kręgoslupie a na moim brzuszku głowe... a lewa raczke za glowa a prawa na twarzy wiec nic nie bylo widac... zdjecia nie dostałam mam przyjsc za 3 do 4 tyg dziecko mlodsze o tydzien nadal.. wiec tylko wiem ze raczki ma paluszki 5 u kazdej rączki serduszko bije przegrody i przedsionki sa wazy 270g mozg i półkole w normie i ma 2 nerki ;-)

Wróciłam z pracy, emocje troszkę się ustabilizowały więc opiszę naszą wizytę w Babka Medica.
Dr Bartoszewski - RE WE LA CJA!! Świetne podejście, z humorem, jednak oglądając dzieciątko wszystko dokładnie opisuje, pokazuje i przygląda się czy czegoś nie przeoczył.
Weszliśmy troszkę po 11, bo miał pacjentkę poprzednią a wyszliśmy o 12 :-D
I już dowiedziałam się co mnie tak uwiera od kilku dni. Mała pozwoliła sobie schować główkę najbliżej kości łonowej/ miedniczej. Coś mi uciska i dlatego wyję do księżyca jak muszę sie ruszyć.
Jednak najważniejsze w tym wszystkim jest to, że pięknie się rozwija. Ciąża z wyliczeń ostatniej miesiączki ma dokładnie 21t3d. Lekarz stwierdził, że podczas pomiarów ma 2 tygodnie marginesu na wszystkie parametry więc nie przejmujcie się dziewczynki, że ciąże są młodsze. U nas aż śmiał się, że średnia z wszystkich pomiarów wyniosła 21t3d :-D to się nazywa dokładność ;-) malutka ma piękne serdelki, ślicznie mlaskała, choć uchwycić buźkę było bardzo ciężko, bo schowała się w tą cholerną kość :-(

Co do określenia płci to widzieliśmy śliczne pośladki, ale dr Bartoszewski stwierdził, że ma zaciśniete nóżki i nie może powiedzieć na 100%, jednak po oględzinach stwierdził, że dla niego to jest dziewczynka, bo ma kreseczkę jakąś tam i nie widać jąder ani małego siusiaka. Eryk w tym momencie zrobił się 500 razy większy jak paw dumny :-)

Niestety 3d trwało krótko, bo przez niedostępną główkę nie było wiele widać, kawałek twarzy tylko a reszty nam nie pokazywał. Zastanawiam się w sumie czemu.

Przyjechaliśmy do domku i na spokojnie chcieliśmy obejrzeć płytkę i Eryk chciał pokazać mi buźkę małej, bo on widział ją dokładnie, a mi ciężko było ją znaleźć. Okazało się, że mamy całe badanie, a w momencie jak było przełączenie na 3D to nic nie ma, tzn. film się skończył za wcześnie. Zadzwoniłam do kliniki i czekam teraz na info. Jutro się przypomnę, bo bardzo zależało nam na tych zdjęciach 3D. Nieważne jakiej jakości.

I postanowiłam, że mimo kolejek przejadę się w niedzielę do Sadyby i ustawię się w kolejce. Może będzie lepiej widać i dostanę małą pamiątke w formie zdjęcia? (tu mam tylko wydrukowany raport z parametrami i płytkę).
Jestem mega spokojna i szczęśliwa.

I malutka ciągle mnie kopała podczas badania :-p
Ah! i termin porodu zmienił mi się na 14.02.12. Lekarz powiedział, że jego mam się trzymać.

Dee bardzo się cieszę że wszystko w porządku. Takie już uparte te nasze córki jak nie za kością głowę schowa to rękami buzie zakryje:-D

reklama
Nie dość, że złośliwe to jeszcze wstydliwe! :-D
Ale to nieważne :-p ja czułam, że będzie Niunia i jest :-) zresztą wczoraj z mężem rozmawialiśmy o tym, że nie mogło być inaczej, bo z imieniem dla dziewczynki nie było problemu a dla chłopca nadal by był :-D

Do góry