reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

siwa - a wiesz co że my też dostaliśmy od pediatry receptę na witD i jak mój m poszedł do apteki ją wykupić to mu powiedzieli że już jej nie ma (tzn tej w kropelkach)bo została wycofana.A Ty piszesz że taką masz...to ja już sama nie wiem...

reklama
siwa, mi chodzilo o to ze ta witamina D w kroplach na recepte ma przekroczona dawke profilaktyczna dla malych dzieci, to jest dawka lecznicza w przypadku stwierdzonej krzywicy, natomiast ta w kapsulce wit D to dawka wlasnie dla maluchow ktora ma zapobiegac niedoborom, oczywiscie kazdy podaje taka witaminke jaka chce

Cyska, Vanilla, niektore preparaty wit D w kroplach zostaly wycofane - te oduzym stezeniu, ale sa dostepne jeszcze o tych nizszych stezeniach jednak to wszystko nadal jest na recepte np Vigantol

jezeli nie chcecie stosowac kapsulek mozna kupic kropelki z pompka bez recepty wlasnie z ta dawka dopasowana dla maluszków takie:
Juvit K + D3 (Juvik+D3), krople, witamina K+D3, 10 ml - Portal Dbam o Zdrowie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
munie - to napisz mi kochana co Ty byś polecała z tych witamin bo już zgłupiałam???.Narazie podajemy wit D tą w kapsułkach,ale zaraz mi się skończy i nie wiem w takim razie jaką kupić:no:

cyska jak karmisz piersia to podajesz witamine k i d

ja stostuje vita kid - moim zdaniem z tych kapsulek najlatwiej sie wyciska zawartosc do buzki - mozesz juz je dostac w tej aptece doz.pl za 16 zl
a jak nie chcesz kapsulek to te kropelki z dozownikiem ktore wrzucilam wyzej sa fajne :)

mozesz kupic tez ta vit d na recepte w kroplach - wielu rodzicow ja stosuje i nie obawiaja sie przekroczenia dawek u dzieci - to juz jest indywidualna decyzja - wtedy do 3 miesiaca muszisz jeszcze dokupic osobno wit k

munie - dzięki:-) wiesz narazie to podajemy oddzielnie wit K i oddzielnie wit D w kapsułkach. Ale wiem że są też takie "łączone" w jednej kapsułce.Jakoś nie mam już problemu z ich"wyciskaniem" choć na początku bałam się je podawać,ale już doszłam do wprawy:-)

ps. oczywiście karmię tylko piersią z czego bardzo się cieszę:-D

ooooo to ja dokładnie tą tylko oddzielnie te witaminki.:-D a jak one są takie "razem" te co Ty podajesz to do jakiego wieku się je podaje???Bo wiem że jak oddzielnie to wit K do 3msca a D powiedzmy do roku.

cyśka ja ma na recepte DEVIKAP w kropelkach nie wiem co ty miałaś takie nam przepisała doktorka,ja wole kropelki bo ja już kiedyś w kropelkach podawałam Natalce wiec może i temu:-) kapsułki też miała jak karmiłam piersią ale mnie przerażały i mąż małej podawał. cyśka tylko ci moge po zazdrościć że karmisz piersią jak pozostałym mamą:-)

reklama
Do góry