reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

chyba dlatego że przy cc dziecko nie przchodzi przez drogi rodne kobiety i nie jest w stanie się zarazić.Choć gdzieś czytałam że na 100% pewności nie ma

reklama
jest tak jak pisze cyska, poniewaz nie przechodzi przez drogi rodne, podaja jedynie gdy cc jest po peknięciu pecherza, ale podobno tez ryzyko jest małe, zalezy ile minie czasu od odejscia wod, wtedy prowadza u dziecka tylko obserwację, zwlaszcza ze podanie jakiegokolwiek antybiotyku u takiego maluszka nie jest dla niego obojetne. trzeba rozważyć korzyści i ryzyko

mama2006 -będzie dobrze...nie martw się...już niedługo będziemy trzymać nasze szczęścia w ramionach i tylko o tym staram sie myśleć.

mama2006 ja juz myslalam ze na sn sie zdecydowalas. jak bylam w szpitalu to jeden gin tak mnie na sile namawial na sn... stwierdzil ze moj okulista jak zaleca mi cc przy wadzie -6 i -7 to powinien zyc mi zakazac, a moj gin to panikarz...a jak go spytalam jaka mam pewnosc ze wada mi sie przy parciu od wzrostu cisnienia w galce nie powiekszy to mi odpowiedzial ze do -20 jeszcze mam daleko... normalnie smiechu warte...

munie - :szok: nieźli Ci lekarze w szpitalu.

Ja może i rodzić sn bym chciała ale po co, ważniejszy jest mój wzrok - wiadomo. Jak byłam u okulistki to mi powiedziała, że gdyby moja wada nie postępowała to bym sn rodziła. no ale rok temu miałam - 22 na L oko, a na prawe -2,5. A teraz na L -27, a na P -5.

hej dziewczyny mojej koleżance która na jedno oko ma wade -6 na drugie -9 powiedzieli że wielkość tej wady nie jest wskazaniem do cesarki tylko stan siatkówki w jej oczach.Wysłali ją na badania siatkówki i okazało się że jest wszystko super z siatkówką i ma rodzić naturalnie...Ja sie na tym nie znam dam Wam znać jak poszło u niej bo ona termin ma na 17stycznia ;-)

hej wszystkim.wczoraj bylam u ginki i maly wazy niecale 3200g.powiedziala ze z niego kawal chlopaka i do 4 kg dobije.wszystko u niego w porzadku, w sumie to jest gotowy do wyjscia.szyjke mam juz skrocona, ale zamknieta.maly juz glowa napiera na dol ale brzuch jeszcze sie nie obnizyl.wiec porodu przedwczesnego ginka mi nie wrozy.wczoraj zrobila mi wymaz na paciorkowce i w pon. musze to zawiesc do sanepidu.

reklama
tynka, zdania właśnie sa bardzo podzielone na ten temat... co jest wskazaniem, a co nie. z drugiej strony moim zdaniem ginekolog nie robi pacjentce badania dna oka i powinien bazowac tylko na opinii okulisty.

Do góry