reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza

dziewuszki kochane ZUS ostatnio robi duze kontrole zwolnien, musza miec jakas podstwa do L4 inaczej nie daliby Wam kasy... ale mimo wszystko Cyska wejdz do lekarza lepiej dmuchac na zimne.
buziaki i nie stresujcie sie^^

reklama
trina79 ma rację ten kod nie oznacza porodu przedwczesnego zagrazającego - wtedy wpisywany jest kod O47 - poród fałszywy - O26 jest kodem ciązy wymagającej opieki położniczej

to więc nie tłumaczy nadal gina cyski - moim zdaniem to trzeba jak najpilniej wytlumaczyc, nie mozna tak tej sprawy zostawic, ja juz bym dawno byla u gina i wyjasniila to cale nieporozumienie - zwlaszcza ze 3 tyg maluszek musi jeszcze posiedziec w brzuszku

cyska a mialas robione ktg? szyjka sama z siebie sie tak nie skraca - pod koniec najczesciej takie gwaltowne skrocenie albo jest wynikiem mocnego uciasku glowki na szyjke, albo tych twardnien, które mimo, że wiele kobiet ma, sa skurczami u niektorych prowadza do wlasnie takich przypadlosci - u mojego gina samo ktg kosztuje tylko 20 zl - moze tez masz w okolicy jakis gabinet ktory tanio Ci je zrobi?

Munie -jak do tej pory nie miałam jeszcze KTG.A miesiąc temu jak byłam w szpitalu na pomiarach to zapytałam się pani w gabinecie kiedy robi się KTG to mi powiedziała że zazwyczaj jak minął termin porodu.
U mnie w szpitalu na KTG trzeba się niestety zapisywać na termin,a oprócz szpitala to nie mam pojęcia gdzie mogła bym je zrobić.Może dziewczyny z Warszawy coś podpowiedzą??

A jeszcze wczoraj jak mnie gin badał ręcznie to nie powiem ale dosyć mocno bolało i powiedział że mały jest już bardzo nisko:szok: czy to znaczy że wyczuł palcem główkę czy co??? Sama nie wiem:no:
A jeszcze tak się zastanawiam jak on badając mnie tylko ręcznie jest w stanie określić długość szyjki??

Ostatnia edycja:
Dziewczynki mam jeszcze do Was pytanko bo gin przepisał mi wczoraj UROSEPT jest on na zapalenie dróg moczowych.Brałyście coś takiego?? nie wiem czy to bezpieczne choć ziołowe i powiedzial że spokojnie mogę brać.

tez bralam jakos w polowie ciazy na zapalenie, niestety mi tez nie pomogl :sorry2: jest to w pelni bezpieczny lek

tez bralam jakos w polowie ciazy na zapalenie, niestety mi tez nie pomogl :sorry2: jest to w pelni bezpieczny lek
A mnie zawsze jakoś pomagał ) moje koffane niebieskie tabletki :) ) Ale mozna tez zamiast uroseptu kupic urosan - ziółka do picia i lepiej to dziala ( a to samo) , recepty nie trzeba ani na jedno ani na drugie.

Cyśka - mnie jak lekarka badała ręcznie to też stwierdziła,że krótka szyjka i że czuje główkę ja się przestraszyłam i pojechałam do szpitala i tam już miałam usg takie od środka i już dokładnie wykazało,że szyjka ma 25mm,miałam wtedy też ktg ale skurczy nie wykazało ale i tak zostałam na obserwacje na 3 dni.

cyśka mi na poczatku ciazy tez ginka polecala urosept ale teraz bralam furagine przez 5 dni.dzis zanioslam mocz wiec zobacze w poniedz. czy pomogla.

mam do Was pytanko.czy przed porodem jak ide na zwolnienie na tydz. lub 2 tyg. w zaleznosci kiedy urodze to moze to wypisac ginka czy internista?bo cos ostatnio slyszalam ze moze to byc juz ginekolog i nie wlicza sie to do wczesniejszego macierzynskiego.czy tak faktycznie jest?

cyśka mi na poczatku ciazy tez ginka polecala urosept ale teraz bralam furagine przez 5 dni.dzis zanioslam mocz wiec zobacze w poniedz. czy pomogla.

Mi furaginum tez nie pomogl :confused: masakra jakas, a podobno to dobry lek. Chyba ze ja jestem jakims cyborgiem :-p
kacha ja zwolnienia caly czas dostaje od ginekologa. Wiem tylko, ze na ostatniej wizycie tj. 25 stycznia ( jesli bedzie wszystko ok ) moze mi wypisac zwolnienie jedynie do dnia terminu porodu, czyli do 14 lutego. Gdybym nie urodzila do tego czasu, to mam isc do rodzinnego, ktory przedluzy jeszcze L4 tak, zeby macierzynski mi nie lecial, poki corcia nie przyjdzie na swiat :-)

reklama
Do góry