reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Marciaa Ty narzekasz że Nikoś mało je a zobacz jaką ma piękną wagę mój Marcel je w normie ani mało ani dużo i waży 7800 a jest o miesiąc i tydzień starszy od Twojego. To co to by było jakby Nikodem jadł dużo więcej;-);-)

reklama
ajentka Ty bys musiała widzieć te cyrki z jedzeniem:tak::wściekła/y:
no w 6tyg przybrał 950 gr pow ze to ok i mnie uspokoiła
Niki idzie w długość, powiedziała, ze nie mam przekarmiać bo będzie problem ale jego nie da sie przekarmic :-D
tylko jak czytam ile wasze jedzą to mam wrazenie ze moj to malutko

czy wasze dzieci tez tak krzyzuja stopy??? zapomnialam sie o to zapytac pediatry czy to ok

z jego stop kapie az...

Ostatnia edycja:
mojemu się stop pociły w upały, teraz raczej nie, choć nie daję d3, muszę się wybrać w tym tyg po receptę bo się nam skończyła, a co do krzyżowania to masz na myśli, że kładzie nóżkę na nóżkę jakby do poziomych nożyc?

Bartusiowi tez czasem sie pocili nóżki w upałach,a teraz czasem ale daje wit D3 codziennie.Bartek lubi sie bawic pytami krzyzuje i czasem przeciera prawy duzy paluszek o lewy:)

ja sie nie znam, ale słyszałam, że to niedobrze, jak nóżki skrzyżowane. nawet w złobku jedna dziewczynka ciągle krzyżowała i rodzice kazali prostować. no ale ona ogólnie jest chora- ma zanik mięśni czy coś, ciągle jest rehabilitowana i teraz skończyła już 2 latka, a dopiero zaczęła raczkować.

myślę, że jak skrzyżowane czasem, to nic takiego, gorzej, jak cały czas: ty prostujesz, a one zaraz wracają.

Byliśmy dzisiaj na kolejnym szczepieniu i mamy spokój aż niuniek skończy rok. Waży 8770 i mierzy 71 cm. Jak narazie dobrze się czuje, czyli pewnie przejdzie bezobjawowo to szczepienie tak samo jak wcześniejsze. U nas nadal witaminkę D podajemy, ale my jesteśmy na piersi wiec trzeba.

Siema :-D
my dziś po szczepieniu na WZW.
waga - 9100
cm - najpierw 89 :szok: ale po mojej interwencji pielęgniarka doszła do wniosku że się pomyliła i jest 79cm hehe

a szczepienie jak zwykle lajtowe... 5 sekund płaczu i uśmiech :laugh2:

reklama
my już po wizycie..... Mały waży 9020g! przybrał 610g w 10tyg, pani doktor stwierdziła, że nie jest to super przyrost, ale jej zdaniem Franek na początku dużo przybierał (ponad normę), więc teraz wyrównuję i mniej przybiera, mimo to mamy zleconą morfologię i badanie moczu. Poza tym Mały dobrze się rozwija, fajnie siedział na wadze i śmiał się jak miał mierzonę główkę i brzuszek, a i pani doktor wymacała nam trzeci ząb (górną jedynę) - ja nic nie czuję:-D choć w gabinecie przy ostrym świetle zaświeciła mi się na moment biała kreseczka:tak:Dostaliśmy zalecenia zaszczepienia na mieningo i grypę....mam to przemyśleć - ot tyle

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry