reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

my po kolejnym, spoznionym (mial byc na 4 miesiac), szczepieniu....byly az 3 wklucia, wiec troche poplakal, ale jak na razie ok, spi teraz w najlepsze....

reklama
ja się właśnie z małym zbieram do doktor:dry:

ma coraz więcej krostek na ciałku, najpierw myślałam,że coś go pogryzło, ale aktualnie podejrzewam ospę, suuuuuuuuuper po prostu:wściekła/y::wściekła/y:

od 3 dni marudzi i nie jest chętny do picia mleka, a od wczoraj ma katar, wrrrr:wściekła/y:

Kurcze a ja dzisiaj byłam w przychodni z małym. Niby na dzieciach zdrowych, ale zarazki fruwają gdzie chcą.
Mój młody waży 7200 i ma 70cm. Podobno wg obliczeń P. doktor mógłby wazyć coś ok. 6900 takze i tak ma trochę jak to okresliła w zapasie.

moja waży 6700:)
wiecie co sie okazało(najprawdopodobniej) że mała zle zaczęła tolerować bebilon. i bebilon pepti , który generalnie mał jej pomóc, ale dziś kupiliśmy jej nan, i zero kupek, amm nadzieje że się skończą, bo już na poważnie się martwiłam, zobaczymy jutro, 3majcie kciuki:)))

No małej przeszła gorączka po szczepieniu ale za to dziś cały dzień spłakana i kupa zielona ( chyba od kaszy mannej) a do tego moja starsza dostała mega kataru i nie poszłyśmy na adaptację do przedszkola i jutro tez nie...a w środe juz pełna parą.... mam nadzieje że mlodszej nie zarazi a trzymac ich oddzielnie nie moge jak sama w hausie...
Na wizycie Sanderka ważona - 8000 i 70 cm....nieźle
Marti to moja gigant przy twojej :-D

reklama
Witajcie!

My dziś na szczepieniu byliśmy. Waga 7800, mierzyć nie mierzyli ale patrząc po ubrankach coś ok.70cm. Następne szczepienie dopiero w 13 m-cu i to nieodpłatne:-) super to teraz dłuższa przerwa od szczepień choć Marcel to dzielny chłopak i tylko marudzi przy wkłuciu a zaraz po uśmiech od ucha do ucha. Tak ma od pierwszego szczepienia, mama dumna:tak: Popołudniu nie był ani marudny, ani podwyższonej temp. bardzo się cieszę. Mamy jednak skierowanie do laryngologa bo małemu nie zarosły przetoki w małżowinie usznej. Jakiś czas temu zauważyłam że malutki ma dziurki w uszkach i że zbiera się tam ropka, lekarka powiedziała że to uwarunkowanie genetyczne i powinno to zarosnąć pod koniec życia płodowego i że to nic takiego ale kontrolnie mamy udać się do laryngologa żeby przeczyścił tam te kanaliki. Jutro dzwonię ciekawe jakie terminy:baffled:

Pozdrawiamy i zdrówka dla wszystkich marcowych, lutowych i kwietniowych dzieci :-)

Do góry