reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Mój Tom dziś robi zielone kupki:-( i zrobił ich już z 6... rzadkie.. nie wiem co robic, może jak nie przejdzie mu to, to jutro rano pojdziemy do pediatry. Bo normalnie się zachowuje, jest radosny, uśmiecha się, ssie pierś..

wlasnie wrocilam z Pola od lekarza, dostala druga ture szczepien i wszystko z nia w porzadku.

Te biale kropki na dziaslach, przypominajace ziarekna piasku, to sa cysty, ktore same schodza i nie sa wcale grozne, mam sie nic nie martwic, a to ze wszystkie sa na miescach trojek to zbieg okolicznosci.

Pola jest w 75 centylu z waga, wzrostem i obwodem glowy.

Zapytalam sie pediatry a temat wprowadzania jedzenia, to powiedziala mi ze lepiej poczekac, poniewaz teraz sluzowka w zoladku dojrzewa i nie ma co sie spieszyc, bo wczesniejsze wporwadzanie moze wywolac u dziecka alergie na wprowadzany produkt. Dzieciom z alergia powinno wprowadzac sie stale pokarmy nie wczesniej niz po ukonczeniu 6-go miesiaca, dodala takze ze skoro Pola tak ladnie przybiera na samej piersi, to nie ma potrzeby spieszenia sie z pokarmami stalymi....
chcialam podzielic sie z wami opinia mojej pediatry (jest polka :), i absolutnie nie mowie ze inaczej jest zle ani nic nikomu nie narzucam :o)

nastepne szczepienia za 2 miesiace i dodatkowo szczepiona przeciwko grypie.

dobrze, że z Polcią wszystko ok. Ja mowilam, ze za 3 tyg podam coś nowego ale poczekam tak chyba z tym do 4,5 miesiąca 5:) zobaczymy co pediatra powie :)

Wama 75 centyl to pięknie. Mój Przemo wzrostowo między 10 a 25 centylem, a wagowo to nawet nie dobija do 1 centyla. Wiecie, że mój szkrab waży tylko 5,2 kg. Wczoraj byliśmy na szczepieniu i mam aktualne dane. Lekarze nie widzą w tym nic złego. Ja też nie uważam, żeby mu się krzywda działa. Z dwojga złego lepiej mieć chude niż grube dziecko :)

śluzówka mnie przekonuje Wama :) Daję spokój na 2 miesiące :D ... ps Zakupiłam herbatkę na laktacje (anyż, koper itd) dlaczego? Ponieważ naczytałam się o 'kryzysie laktacyjnym' hehe Profilaktycznie będę popijać ;D

reklama
naughty, fiolkowa u mnie ta herbatka tez dziala, ale chyba dlatego, ze uspakajala mnie psychicznie ;)
a swoja droga naughty jabys miala kryzys (ja wlasnie drugi przeszlam) to daj znac, podesle Ci ciekawe stronki.

Do góry