reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

dziewczyny co wiecie o plesniawkach?
od 2 dni moj maly ma bialy nalot na jezyku, bardziej w czesci przedniej, w kacikach ust i dzisiaj dojrzalam cos na podniebieniu..
kurcze od czego to moze byc?

reklama
jak musisz isc do lekarza to mozesz tez sprobowac do chorych dzieci isc, tylko trzeba sie zorientowac czy jest kolejka. ja juz nie raz tak musialam robic i prawie zawsze nikogo nie bylo - niestety u mnie do poradni zdrowych dzieci mozna isc tylko jak sie wczesniej umowi, nie mozna tak z dnia na dzien :/

Monika to przeciez nasz chore dziecko:-D wiec idz dzis albo lepiej zadzwon i popros do sluchawki lekarza i powiedz o swoim problemie...moze na sluchawke pomoze:-)

Wama moja córka była tylko na piersi ale od tygodnia podaje soczki i słoiczki- w sumie chce do 5tego m-ca dawac tylko jabłko ziemiak i marchewke ale moja wagowo jest na 10centylu i lekarz zamiast dopajać mm zalecila produkty stałe. Do tego jej morfolofia jest średnia wiec mamy podstawy by przejsc na słoiczki...Ale jest jeden minus karmienia cycem tak dlugo - przynajmniej moja bratowa miala taki problem bo do konca 6tego mca była tylko pierś - efektem tego Nadia ciągeła cyca do 2 roku zycia i nie chciala jesc nic innego- przy karmieniu była 1 wielka histeria...ale kazde dziecko jest inne i wcale tak nie musi byc u Was:-)

Monika to przeciez nasz chore dziecko:-D wiec idz dzis albo lepiej zadzwon i popros do sluchawki lekarza i powiedz o swoim problemie...moze na sluchawke pomoze:-)
ostatnio jak poszlam w poniedzialek, to lekarz zwrocil mi uwage, ze dzisiaj sa (w poniedzialek) dzieci chore i radzilby szybko uciekac , bo dzieci w poczekalni maja goraczke.
A ja poszlam z katarem, alergia i oprocz tego z kilkoma pytaniami.

dronka83 jesli Twoja corcia nie ma zadnych objawow alergii ani kolek, to czekanie do 6 miesiace nie jest konieczne. Mojego brata corcia miala tak jak Twoja, slabe przybieranie wagi i lekka anemia w badaniach krwi, ale lekarz zalecil jej wtedy oddciagac mleko lakatorem i podawac z butelki zeby sie dowiedziec czy je wystarczajaco pokarmu na dobe. Zreszta moim zdaniem jesli ufasz lekarzowi i jego zalecenia wydaja Ci sie odpowiednie i na mmiejscu, to najlepiej sie posluchac :)

moniskaBe ja na plesniawki dostatalam nystatyne w plynie na recepte i musialam gazikiem dziecku w buzi wycierac kilka razy dziennie. Jesli jest malutko to sproboj czyms z apteki bez recepty, ale jak mozesz to przejdz sie do lekarza, bo to moze sie rozejsc bardzo szybko.

reklama

moniskaBe ja na plesniawki dostatalam nystatyne w plynie na recepte i musialam gazikiem dziecku w buzi wycierac kilka razy dziennie. Jesli jest malutko to sproboj czyms z apteki bez recepty, ale jak mozesz to przejdz sie do lekarza, bo to moze sie rozejsc bardzo szybko.

Ja tez dostałam w szpitalu nystatyne i odrazu zeszło robiłam tak jak ty gazikiem.

Do góry