reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Moja dzidzia też to ma.. Na obu policzkach.. Już z dobre półtora tygodnia, jak nie dwa.. Teraz ma to takie suche i to sie tak troszke łuszczy.. ;/ I nie wiem czy to ten trądzik czy co.. :(

mój niby ie ma ciemieniuchy ale z tej wysypki co ma na buzi - ma równiez na główce i z niej sie łuszcze skóra - wiec dzis na godzine przed kąpiela wtarłam mu oliwką i wycvzesałam - jutro zobaczę wyniki tegoż zabiegu:-D

moj mial takie same obajwy jak zjadlam cos niedobrego. albo to byl tunczyk albo produkty mleczne..
Mojemu kikut odpadł już po 1,5 tygodnia, aż sama byłam w szoku, że tak szybko, ale tak jak pisze gosia, dość intensywnie go czyściłam octaniseptem i faktycznie trzeba odchylać kikut i wciskać wacik pod niego, żeby dobrze zasuszyć.

nam odpadl po 8 dniach a przemywalam raz dziennie sola fizjologiczna.

jeju dziewczyny.. masakra po tej szczepionce.
Nie chcial w ogole spac przez weekend, w zadnej pozycji, w sobote (w piatek bylo szczepienie) caly dzien biegunka i wymioty. Wczoraj z koleji zero kupy samodzielnej. Termometrem musialam pomagac, bo plakal i sie napinal. A jak juz wyleciala kupa to jaka? biegunka :eek:
no i do tego mamy wysypke, buzia, glowa tors i plecki. Porazka :eek:

reklama
Ja pępek czyściłam Octeniseptem i po 8 dniach odpadł, a pępowinę miał grubą.

Co do szczepień, to już się boję. Teoretycznie idziemy jutro, ale na pewno go nie zaszczepią, bo katar skończył się w piątek. Ale boję się tych wszystkich powikłań itp:baffled:

jeju dziewczyny.. masakra po tej szczepionce.
Nie chcial w ogole spac przez weekend, w zadnej pozycji, w sobote (w piatek bylo szczepienie) caly dzien biegunka i wymioty. Wczoraj z koleji zero kupy samodzielnej. Termometrem musialam pomagac, bo plakal i sie napinal. A jak juz wyleciala kupa to jaka? biegunka :eek:
no i do tego mamy wysypke, buzia, glowa tors i plecki. Porazka :eek:

ojjj, biedactwo!! a może uczulony jest na jakis składnik?? w jakiejś szczepionce jest białko jajka kurzego, a to uczula :(
kurcze, my teoretycznie idziemy sie szczepić w piatek... też sie boję :(

my przemuwaliśmy pępek zwykłą wodą i odpadł równo po tygodniu :)

Najpierw pępek czyściłam ocenisepem, wycierałam też w koło patyczkiem nasączonym, pozniej zaczełam robić to spirytusem i wciąż się trzyma, niby jest suchy ale odpaść nie chce, na szczęście nie pachnie brzydko, podobno jak długo nie odpada to się go pozbywa za pomocą ciekłego azotu:(

Co do wysypki mojego malca, to oczywiscie uslyszalam, ze to nietolerancja bialka :baffled: wiec od dzis nie jem nic pochodzacego od krowy, ani jajek ani ryb:baffled: i zobaczymy, ale mi sie caly czas wydaje ze to tradzik niemowlecy:baffled:

my idziemy jutro na szczepienie i tez zapytam o tą wysypke... juz jest nawet na szyi za uszami... w dodatku zdarza sie małemu zwracac pokarm i ma zaparcia - tak wiec boje sie ze ma skaze :-(

reklama
dziewczyny, nie nakręcajcie się, podejrzewam, że połowa przypadków "skazy" to tylko jakieś drobnostki, które same przechodzą!
to tak amo, jak z diagnozowaniem dysortografii u dzieci! ja osobiście jestem baaaaardzo sceptyczna... oczywiście, niestety się skaza trafia, ale chyba tzreba troche wyluzować!

Do góry