reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U Lekarza... szczepienia, choroby i wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Kurcze w poniedzialek bedzie polozna to moze mi powie czy to jest ten tradzik. Wysypało mu całe czółko i jeden policzek - taka drobna kaszka, która się czerwieni jak on sie wscieka i takie placki czerwone sie robia :baffled: mam nadzieje, ze to nie jakas alergia albo skaza. Jak długo trwał ten trądzik u waszych dzieci?

Kurcze w poniedzialek bedzie polozna to moze mi powie czy to jest ten tradzik. Wysypało mu całe czółko i jeden policzek - taka drobna kaszka, która się czerwieni jak on sie wscieka i takie placki czerwone sie robia :baffled: mam nadzieje, ze to nie jakas alergia albo skaza. Jak długo trwał ten trądzik u waszych dzieci?

Bartus miał to przez kilka dni dobry tydzien.

Moja dzidzia też to ma.. Na obu policzkach.. Już z dobre półtora tygodnia, jak nie dwa.. Teraz ma to takie suche i to sie tak troszke łuszczy.. ;/ I nie wiem czy to ten trądzik czy co.. :(

Kochane, A wasze dzieciaczki też mają ciemieniuche? Czy jak to się tam nazywa.. Bo moje maleństwo ma.. I drażni mnie to bardzo.. Ile czasu Wasze dzieci to miały?

Moja dzidzia też to ma.. Na obu policzkach.. Już z dobre półtora tygodnia, jak nie dwa.. Teraz ma to takie suche i to sie tak troszke łuszczy.. ;/ I nie wiem czy to ten trądzik czy co.. :(

Kochane, A wasze dzieciaczki też mają ciemieniuche? Czy jak to się tam nazywa.. Bo moje maleństwo ma.. I drażni mnie to bardzo.. Ile czasu Wasze dzieci to miały?

moja ma leciutką ciemieniuchę i przed myciem głowki jakies pół godzinki przed smaruję oliwką, a potem normalnie zmywam szamponem i wyczesuje miękką szczotką :) bardzo łatwo schodzi, ale trzeba powtarzać, bo ciemieniucha lubi wracać :(
a podobno nieleczona może doprowadzić do łysienia w późniejszym wieku! :/

A mój Adaś nie ma ciemieniuchy, tylko mu się lekko łuszczy skóra na główce. A główkę myję mu myjką w wodzie z Emolium. Jak mu się łuszczyły brewki i czoło, to smarowałam kremem Oilatum Soft, ale główki się nie da, bo ma za dużo włosów :-)

też używam Oilatum soft i uważam, że jest rewelacyjny :)

a kiedyś jak pracowałam w żłobku, miałam w grupie chłopca z OLBRZYMIĄ ciemieniuchą, po prostu cornflakesy na głowie, okropność! matka nic nie robiła, bo mówiła, że samo przejdzie. no i teraz dziecko ma 3 latka i mu się robią łyse placki na głowie, jakies zakażenie grzybiczne prawdopodobnie spowodowane nieleczoną ciemieniuchą :(

Moje dziecie też ma ciemieniuche,ale malutką i zawsze po kąpieli smaruje oliwka i ładnie wyczesuje i schodzi,tak samo na czole smaruje oliwką zresztą cała buzke wysmaruje.

reklama
Do góry