reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Mada, i ja nie dawalam przez wakacje, albo tylko sporadycznie od czasu do czasu jak byla podla pogoda, a ostatnio zaczelam dawac z powrotem bo pogoda sie do de zrobila. A poza tym jagodzinek nasz przeziebiony lekko wiec dostaje tez cebion multi i cebion, 30 kropelek (multi - trzy kropelki). Jak przeziebionko przejdzie to jeszcze z tydzien jej bede podawac po 5 kropelek cebionu, a potem zostaniemy przy samym multi i witamince D3

reklama
Jutro ide z Sarka do pediatry to sie dowiem kiedy i czy w ogole wznowic podawanie D3? Sara jest codziennie po kilka godzin na powietrzu, pogoda praktycznie caly czas ladna i sloneczna, wiec mysle, ze w ciagu lata miala wystarczajaca ilosc wit. D :tak:

Mialam isc w czwartek na szczepienie, ale nie mam jak wyjsc z pracy, wiec musze przeniesc je na wtorek.
A jutro musze z nia isc, bo porobily sie jej znowu liszajki na raczkach i pleckach :baffled: (szlag, nie wiem z czego, bo ostatnio duzoooooooo roznosci jadla), wiec chce to pokazac pediatrze i zeby przepisala mi znowu jakas masc natluszczajaca robiona na recepte.

Co do skaleczenia to podobno nawet nie zaplakala, przy odkazaniu spirytusem tez nie - tylko sie dziwnie patrzyla :-D Dzisiaj ma juz tylko szramke :tak:

Sandra uff, całe szczęście, że to lekkie skaleczenie bo mogło być groźnie :baffled:

ja cały czas podaję 2 krople Vigantolu. latem tez podawałam, bo lekarka nic nie mówiła, żeby przestać. jak teraz będę we wrześniu na szczepieniu to zapytam.

Sara lize wszystko co popadnie :-p Az sie dziwie, ze zadnych sraczek nie ma ;-)
Wczoraj nie zauwazylam, a ta ciumka w supermarkecie koncowke od lancuszka z wozka na zakupy :szok: (to co sie wklada, zeby dostac z powrotem monete ;-) )

Moja tez pcha wszystko do buzi, lancuszek tez probowala, ale na szczescie szybko jej odebralam - lepiej unikac, ja nie wiem kto i po czym to w rece trzymal... Strach sie bac.

my juz po szczepieniu MMR, ewka płakała okrutnie.
wazy 11,8 kg i mierzy cos koło 85 cm. mierzyłysmy ja na stojąco i troche nam sie wyginała.
mamy podawac jeszcze vigantol 1 krople dziennie.
poza tym zdrowa, USG bioder nie potrzebne, chodzi prawidłowo ładnie stawia stopy,nie krzywi sie ,nie buja wiec nie ma takiej potrzeby.

reklama
my juz po szczepieniu MMR, ewka płakała okrutnie.
Cos mi sie wydaje, ze teraz sprawa szczepien bedzie wygladac znacznie gorzej niz jak dzieciaczki byly male i nieswiadome tego co sie dzieje :tak: Ciekawe jak Sara zareaguje na przyszlotygodniowe szczepienie...

Gratuluje Ewci imponujacego wzrostu - modelka rosnie! :tak::-) I chyba z waga troche przystopowala, bo pamietam, ze byla najciezsza, a teraz w sumie wazy prawie tyle co wiekszosc roczniakow.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry