reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
Wiecie co mala juz dawno chodzi , a lekarz nam nic nie mowil o wizycie u ortopedy..moze tego tutaj sie nie robi????? co ewentualnie moze ortopeda stwierdzic??? Jsakie sa odchylenia???

u nas normą jest,że w okolicy 12 miesiąca dziecko kierowane jest do ortopedy na usg bioder... tylko w naszym przypadku wizyta jest naprawdę konieczna, ponieważ julia "dziwnie" raczkuje - tzn. jedna nóżkę ma normalnie ustawioną, a drugą odpycha się przy pomocy stopki.
pomimo iż dostałam skierowanie od pediatrki i tak ide prywatnie, bo w szpitalu terminy były bardzo odległe.... wizyte miałam miec dzisiaj, ale zadzwoniła wczoraj do mnie babeczka z recepcji i spotkanie przełożyła na przyszły piatek...

Moja tez smiga na bosaka i to calkiem, bo ostatnio cieplutkosie zrobilo :-D A o ortopedzie nic nie wiem...to wszystkie dzieci powinny miec jakies badanie?? nie mam cos ochoty znowu placic czterech dych... To by juz wyszlo 120 lacznie :eek:

My bylysmy na 3 USG bioderek i mialysmy sie stawic 4 raz zanim mala zacznie swobodnie chodzic, czyli w lipcu, ale chyba sie wstrzymam tak jak pisze Dominique i Mada i wybiore sie jak juz bedzie swobodnie biegac :tak:

Wlasnie dostalam smsa od mojej siostry, ze Sara bawila sie w kuchni sloikiem :wściekła/y: rozbil sie i przeciela sobie reke! Podobno niezbyt mocno na szczescie, ale ze krew sie leje, a ona co jej zakleja to plastrem to go odkleja wkladajac lapke do buzi.

reklama
Podobno chodzila po kuchni wzdluz mebli i szafek i ni z tego ni z owego zrzucila sloik z szafki przewracajac sie przy tym i przeciela sobie nadgarstek na dlugosci ok. 3 cm - widzialam ja, bo przyszly z moja mama do mnie do pracy. Na szczescie plytkie przeciecie i krew juz zatamowana :tak:

Do góry