reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

reklama
o moja tez teraz obserwuje co sie z nia dzieje bo podobno zle dzieci znosza to szczepienie :baffled:
Ewka poza płaczem w przychodni zwiazanym z samym zastrzykiem szczepienie zniosła rewelacyjnie. żadnych skutków ubocznych typu temperatura, rozdraznienie czy sennosc.dzis juz nawet śladu na raczce po szczepieniu nie ma.

dzwoniłam przed chwila do przychodni, aby umówić Piotruśka na szczepienie MMR II i wyobraźcie sobie, że nie mogę, bo ponoć NIE MA SZCZEPIONEK w Sanepidzie i w związku z tym nie szczepią. mam dzwonić po 19 września!!! :wściekła/y: no żesz ku*rwa mać!

dzwoniłam do apteki, bo jestem w stanie sama zapłacić za szczepionkę, ale nie ma, nawet w hurtowniach!!! :no::wściekła/y:
ponoć jest jeszcze w Łodzi, ale sprowadzenie jej będzie długo trwało...

w jakim ja kraju żyję?? jest kurde obowiązkowe szczepienie a nie ma szczepionek? to jakaś paranoja :wściekła/y:

Leyna, szkoda gadac:no::wściekła/y:

U nas chyba maja ta szczepionke, bo jak wczoraj pytalam czy moge przeniesc szczepienie na wtorek to powedzialy mi, ze nie ma problemu.

dowiedziałam się, że jest jeszcze jedna potrójna szczepionka Priorix - ona jest płatna, koszt ok 64 zł dlatego nią nie szczepią

ale nie wiem czy bezpieczna
zadzwonię do mojej znajomej lekarki i zapytam

Leyna, dowiedz sie koniecznie, bo jeslita szczepionka jest bezpieczniejsza dla dziecka to ja ja wole! I wtedy tez kupie.

reklama
dzwoniłam przed chwila do przychodni, aby umówić Piotruśka na szczepienie MMR II i wyobraźcie sobie, że nie mogę, bo ponoć NIE MA SZCZEPIONEK w Sanepidzie i w związku z tym nie szczepią. mam dzwonić po 19 września!!! :wściekła/y: no żesz ku*rwa mać!

Tak jak napisałaś niżej, jest jeszcze Priorix. Szczepionki różnią się producentem i szczepem wirusów odry i świnki (szczep różyczki mają taki sam) oraz troszkę składem substancji pomocniczych.
Niektórzy wolą szczepić płatnym priorixem, bo MMR ma złą sławę po tym jak podejrzewano, że może wywoływać autyzm. Oczywiście nie udowodniono tego.

Do góry