reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Maluszki! Wracajcie do zdrowia!
A Ewunia ma wage odpowiednia do wzrostu. Moj Pitulek ma tylko 66 cm...

reklama
mada współczucia:-( wiem jak to jest, Wojtek też tak wszystkie leki zwracał, po augmentinie mogą być bardzo rzadkie kupki, więc uważaj na odwodnienie, a tak na marginesie, to nie mogli by tych antybiotyków w czopkach produkować?? kto jest za??
aga gratulacje dla Ewki, niby skazę ma a tak ładnie przybiera, no i super, że na sojowe mleczko przeszłyście:-D :-D :-D
redaktorka to też dzisiaj przeżyłaś :szok:
zdrówka dużo dla wszystkich chorowitków!!

coś mi przekombinowało z tymi postami, chciałam edytować a tu dwa wyszły:-D

mada znalazłam coś takiego: ATALAN::butelki Chicco
ale na pewno są jeszcze inne, tylko coś mi się na oczy nie rzuciły, jak znajdę to wkleję:-D
karoo powiedz Jagódce, żeby się nie "srała" z tą chorobą, i już była zdrowa:-D

Ewcia- WOW:szok::szok::szok:ale waga!!!!!!!!!!!:-)

Karo fajnie że malusia wraca do formy:tak:

Czy któraś podawała Augmentin dzidziolkowi?? jakie były reakcje??

Nie wiem czy na Ami podziała bo zaraz po podaniu wymiotuje, to samo jest z syropem, kaszle coraz bardziej:no:boje sie że jak pójdziemy w piatek na kontrolną wizyte to nie będzie lepiej a gorzej:-(zaraz po cycku tez wymiotuje, jedyne co wiem że zostało w brzuszku to pół słoiczka zupki i pół słoiczka owoców.Niech to choróbsko sobie wreszcie da spokój bo brak mi sił i strasznie żal mi mojego dziecka:-(
oj niedobrze, najlepiej by było podać antybiotyk w zastrzyku ale znowu to kłucie to też nic miłego,tyle tylko ze wiadomo na pewno że sie wchłonie do organizmu.żby tylko mała Ami nie dostała jakiechoś zapalenia oskrzeli. tfu tfu. żdróweczka myszko.nie choruj mamusi:sick:

a tak na marginesie, to nie mogli by tych antybiotyków w czopkach produkować?? kto jest za??

ja w ogóle słyszałam, że lepiej jest jak się takim małym dzieciom podaje antybiotyki w zastrzykach. szybciej i lepiej się wchłaniają i mniej obciążają żołądek.

Dużo zdrowia dla naszych chorujących skarbeńków :-)

Jak pójdę w piątek na kontrole i nie będzie poprawy to poproszę o zastrzyki , jeżeli nie będzie możliwości podawać w czopkach, pielęgniarkę mam 2piętra niżej , która zna mnie od dziecka więc nie będzie potrzeby jeździć:tak:

dużo zdrówka chorowitką:-):-):-)

Czy któraś podawała Augmentin dzidziolkowi?? jakie były reakcje??
Ja podawalam. Po kilku godzinach zaczela mi sie ta biegunka, podejrzewaja lekarze, ze tak szybka reakcja to bylo po pierwsze - rozwijajaca sie infekcja jelit, po drugie - reakcja na augmentin. Podejrzewam, ze wiecej nie zgodze sie na ten antybiotyk u malej :-(
karoo powiedz Jagódce, żeby się nie "srała" z tą chorobą, i już była zdrowa:-D
Chcialabym bedyta, chcialabym, a tu dzisiaj gorzej niz wczoraj i przedwczoraj :-( mam dosc :-(

Kurcze, same chorobska!
A sio! Zdrowiejcie dziewczynki sierpniowe! Sciskamy z Sarkiem i zyczymy duzo zdroweczka!

reklama
A my bylysmy dzisiaj na kolejnej kontroli bioderek i wszystko jest super!
Pytalam lekarza o te niesymetryczne faldki. Powiedzial, zeby w ogole na to uwagi nie zwracac, bo nie ma czlowieka, ktory bylby symetryczny :-)

Moje dziecko myslalo, ze pan doktor bawi sie z nia w "nogi, nogi" tak jak my sie z nia bawimy i chichrala sie do niego jak glupia, haha. :-D :-D :-D

Do góry