Kurde stara igla nie potrafi liczyc a ja sie musze teraz martwic no ale i tak musze isc po skierowanie do ortopedy to sie spytam przy okazjiFalbala, ja Sare ta sama szczepionka szczepilam chyba kolo 7.01 i mamy przyjsc do kolejnego szczepienia na poczatku marca (nie pamietam dokladnie kiedy, bo nie mam przy sobie jej ksiazeczki). Takze nie wiem czemu Wy macie az taka duza przerwe...
reklama
ollesia
mama Krecików
Dziewczynki, czy ktoras z Was miala skierowanie na usg glowki maluszka? Bo ja dzisiaj dostalam, ale z wrazenia zapomialam wczesniej napisac... A jak poczytalam w necie, ze takie skierowanie dostaje sie przy podejrzeniu guza, krwiaka albo wady wrodzonej, to mi sie slabo zrobilo... :-(
K@si@
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ale dziwne stwierdzenie: "głowa mi się nie podoba". Jeżeli Piotruś sie rozwija prawidłowo, to na pewno wszystko jest w porządku. Gdyby do tej pory miał jakies zaburzenia w rozwoju, to mogłabyś sie martwić, lepiej zrobić jedno badanie więcej niz o jedno za mało - nie martw się;-)
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
Ollesia,nie zamartwiaj sie na zapas...wszyssko bedzie dobrze!! na zdjatkach Piotrus wyglada idealnie:-)
ollesia dziewczyny maja rację, nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze!! ja miałam taki przypadek z Wojtkiem i to dwa razy, u jednej p. pediatry, do szczepienia pojechałam, a ta mi mówi że zapalenie płuc dziecko ma, do innego lekarza w ten sam dzień pogoniłam, no i dziecko zdrowe jak ryba, ale stracha miałam... więcej do tego babsztyla nie poszłam...Dziewczynki, czy ktoras z Was miala skierowanie na usg glowki maluszka? Bo ja dzisiaj dostalam, ale z wrazenia zapomialam wczesniej napisac... A jak poczytalam w necie, ze takie skierowanie dostaje sie przy podejrzeniu guza, krwiaka albo wady wrodzonej, to mi sie slabo zrobilo... :-(
u mnie szczepienia wpisują do obu książeczek, i wiem że później do szkoły się ta książeczka przydaje, ale fakt, że ktoś debilnie wymyślił
i z tego co jeszcze wiem, to po ostatnim szczepieniu, tym dużym, wzw ma być nie wcześniej niż 6 tygodni, ja mam akurat termin po 8 tygodniach, pewnie w każdej przychodni inaczej, tak jak z wkłuciami: rączka, nóżka...
reklama
Ipanema ale macie "przygody" z synkiem mam nadzieję, że ten guzek z węzłów zniknie a i alergii będzie coraz mniej
Ollesia któż by przypuszczał, że Piotruś ma uczulenie na antybiotyki ale zdarza się. Usg główki się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze
Ja też w szpitalu dostałam w szpitalu 3 papiery: książeczkę zdrowia, kartę szczepień (zostawiłam w przychodni na stałe) oraz książeczkę szczepień. Szczepienia Piotrusia wpisują w książeczkę zdrowia oraz do karty szczepień. A ta dodatkowa ksiązeczka to chyba faktycznie dla rodziców, bo niby po co wpisywać coś 3 razy?
Piotruś 2 stycznia wziął ostatnią dawkę Infanrixu, następna w wieku 12 miesięcy - tak przynajmniej mówiła pediatra. 6 tygodni po szczepieniu, czyli po 16 lutego, mamy się umówić na szczepienie przeciw WZW.
Ollesia któż by przypuszczał, że Piotruś ma uczulenie na antybiotyki ale zdarza się. Usg główki się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze
Ja też w szpitalu dostałam w szpitalu 3 papiery: książeczkę zdrowia, kartę szczepień (zostawiłam w przychodni na stałe) oraz książeczkę szczepień. Szczepienia Piotrusia wpisują w książeczkę zdrowia oraz do karty szczepień. A ta dodatkowa ksiązeczka to chyba faktycznie dla rodziców, bo niby po co wpisywać coś 3 razy?
Piotruś 2 stycznia wziął ostatnią dawkę Infanrixu, następna w wieku 12 miesięcy - tak przynajmniej mówiła pediatra. 6 tygodni po szczepieniu, czyli po 16 lutego, mamy się umówić na szczepienie przeciw WZW.
Podziel się: