reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Falbala, ja Sare ta sama szczepionka szczepilam chyba kolo 7.01 i mamy przyjsc do kolejnego szczepienia na poczatku marca (nie pamietam dokladnie kiedy, bo nie mam przy sobie jej ksiazeczki). Takze nie wiem czemu Wy macie az taka duza przerwe...
Kurde stara igla nie potrafi liczyc a ja sie musze teraz martwic :eek: no ale i tak musze isc po skierowanie do ortopedy to sie spytam przy okazji :tak:

reklama
my tez mieliśmy ostatnie szczepienie na początku stycznia- a kolejne żółtaczka i pneumokoki - podobnie jak u sandry jakoś w marcu:tak: a co do książeczki szczepień- u nas tez nic do niej nie wpisują.

Dziewczynki, czy ktoras z Was miala skierowanie na usg glowki maluszka? Bo ja dzisiaj dostalam, ale z wrazenia zapomialam wczesniej napisac... A jak poczytalam w necie, ze takie skierowanie dostaje sie przy podejrzeniu guza, krwiaka albo wady wrodzonej, to mi sie slabo zrobilo... :-(

U mnie szczepienia wpisuja do obu książeczek, a co do usg głowy - ja robiłam Kindze, ale we własnym zakresie. Nie martw sie Ollesia, może u ciebie rutynowo wysyłają

Chyba nie, bo pani doktor powiedziala: "Cos mi sie ta glowa nie podoba. Dam skierowanie na usg." I nic wiecej nie chciala powiedziec...

Ale dziwne stwierdzenie: "głowa mi się nie podoba". Jeżeli Piotruś sie rozwija prawidłowo, to na pewno wszystko jest w porządku. Gdyby do tej pory miał jakies zaburzenia w rozwoju, to mogłabyś sie martwić, lepiej zrobić jedno badanie więcej niz o jedno za mało - nie martw się;-)

Dziewczynki, czy ktoras z Was miala skierowanie na usg glowki maluszka? Bo ja dzisiaj dostalam, ale z wrazenia zapomialam wczesniej napisac... A jak poczytalam w necie, ze takie skierowanie dostaje sie przy podejrzeniu guza, krwiaka albo wady wrodzonej, to mi sie slabo zrobilo... :-(
ollesia dziewczyny maja rację, nie martw się na zapas, wszystko będzie dobrze!! ja miałam taki przypadek z Wojtkiem i to dwa razy, u jednej p. pediatry, do szczepienia pojechałam, a ta mi mówi że zapalenie płuc dziecko ma, do innego lekarza w ten sam dzień pogoniłam, no i dziecko zdrowe jak ryba, ale stracha miałam... więcej do tego babsztyla nie poszłam...

u mnie szczepienia wpisują do obu książeczek, i wiem że później do szkoły się ta książeczka przydaje, ale fakt, że ktoś debilnie wymyślił
i z tego co jeszcze wiem, to po ostatnim szczepieniu, tym dużym, wzw ma być nie wcześniej niż 6 tygodni, ja mam akurat termin po 8 tygodniach, pewnie w każdej przychodni inaczej, tak jak z wkłuciami: rączka, nóżka...

ollesia nie martw sie na zapas, lepiej dmuchac na zimne jak to sie mowi. Napewno wszystko bedzie w porzadku. Trzymam kciuki!!!

reklama
Ipanema ale macie "przygody" z synkiem :no: mam nadzieję, że ten guzek z węzłów zniknie a i alergii będzie coraz mniej :tak:

Ollesia któż by przypuszczał, że Piotruś ma uczulenie na antybiotyki :szok: ale zdarza się. Usg główki się nie przejmuj, wszystko będzie dobrze :tak:

Ja też w szpitalu dostałam w szpitalu 3 papiery: książeczkę zdrowia, kartę szczepień (zostawiłam w przychodni na stałe) oraz książeczkę szczepień. Szczepienia Piotrusia wpisują w książeczkę zdrowia oraz do karty szczepień. A ta dodatkowa ksiązeczka to chyba faktycznie dla rodziców, bo niby po co wpisywać coś 3 razy?

Piotruś 2 stycznia wziął ostatnią dawkę Infanrixu, następna w wieku 12 miesięcy - tak przynajmniej mówiła pediatra. 6 tygodni po szczepieniu, czyli po 16 lutego, mamy się umówić na szczepienie przeciw WZW.

Do góry