reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Juleczka, badz jutro dzielna!!! :-)
A my mamy szczepienie we wtorek albo w czwartek - wszystko zalezy czy malej skonczy sie katar.
A my mamy szczepienie we wtorek albo w czwartek - wszystko zalezy czy malej skonczy sie katar.
Niestety lekarz nie pomylił się z diagnozą, Oliwier ma refluks, sama widziałam to podczas badania usg. Ale pediatra mnie zaskoczyła, ponieważ mimo moich usilnych tłumaczeń, że strasznie ulewa i prywatnie zrobionemu usg z diagnozą, olała temat, kazała tylko spróbować zmienić mleko na Bebilon i jak nie pomoże, to dopiero wtedy zastanowi się nad zastosowaniem jakiegoś lekarstwa w proszu, a jak na razie męczy się biedak nadal, bo ulewa i po mleku i po kaszce i po zupce. Ale mimo tego ładnie przybiera na wadze, w piątek na szczepieniu zważyli go i teraz waży już 8 kg!
Zuza_ch - niestety my nie możemy stosować Nutrition, ponieważ mały ma po nim biegunkę Spróbujemy więc tego Bebilonu i zobaczymy, jak nie to chyba trzeba będzie pójść gdzieś do pediatry prywatnie.
Następne szczepienie za 6 tygodni, tym razem bezpłatne, bo WZW.
Zuza_ch - niestety my nie możemy stosować Nutrition, ponieważ mały ma po nim biegunkę Spróbujemy więc tego Bebilonu i zobaczymy, jak nie to chyba trzeba będzie pójść gdzieś do pediatry prywatnie.
Następne szczepienie za 6 tygodni, tym razem bezpłatne, bo WZW.
Niestety lekarz nie pomylił się z diagnozą, Oliwier ma refluks, sama widziałam to podczas badania usg. Ale pediatra mnie zaskoczyła, ponieważ mimo moich usilnych tłumaczeń, że strasznie ulewa i prywatnie zrobionemu usg z diagnozą, olała temat, kazała tylko spróbować zmienić mleko na Bebilon i jak nie pomoże, to dopiero wtedy zastanowi się nad zastosowaniem jakiegoś lekarstwa w proszu, a jak na razie męczy się biedak nadal, bo ulewa i po mleku i po kaszce i po zupce. Ale mimo tego ładnie przybiera na wadze, w piątek na szczepieniu zważyli go i teraz waży już 8 kg!
współczucia dla Oliwierka z powodu refluksu, Wasza p. pediatra chyba czeka na "coś" skoro tak Was potraktowała:-(
całe szczęście, że tak ładnie Oliwierek przybiera, piękna waga!! Alka też już 8kg przekroczyła
K@si@
Ola nie martw się, wszystkie niemowlęta które ulewają mają refluks, niektóre maja refluks i nie ulewają - to z czasem samo przechodzi. Jak Oliwierek zacznie przyjmować pionowe pozycje to ulewania, a więc i refluks zanikną. A poza tym teraz może mieć wzmożone ulewanie ze względu na ząbkowanie.
My juz po wizycie:-) malutka jak zawsze dzielna nawet nie zapłakała przy szczepieniu nawet sie nie skrzywiła:-) wazy juz 6800 i mierzy 68 cm na ostatniej wizycie mierzyła 60 wiec wychodziło by ,ze urosła 8 cm ale pewnie ja ostatnio zle babka zmierzyła..ogolnie wszystko ok tylko mleczko mam jej dawac nan2 HA ,bo jakies dziwne kupki robiła po humanie ..
Ola wszystko sie jakos unormuje głowa do góry!!
Ola wszystko sie jakos unormuje głowa do góry!!
aga31
my szczepimy sie za tydzień, ja juz też mam stres ale od dzis zaczynam podawać wapno może będzie dobrze. dziewczyny a czy wy sie orientujecie czy ta szczepionka przeciw pneumokokom to chroni na całe zycie czy tylko do jakiegoś wieku? czy może warto to powtórzyc jak dziecko będzie miało kilka lat. zapomniałam ostatnio zapytać.
reklama
aga ja dzis byłam na szczepieniu i mi lekarko powiedziała,że po 6 miesiącu należy zaaplikowac 2 dawki i to ma wystarczyć- bo przecież dziecko jest narażone do pewnego wieku- także w marcu szczepimy sie jeszcze na żółtaczkę (na kasę chorych) i dodatkowo na pneumokoki i hemo... coś tam- wyleciało mi z głowy;-)dziewczyny a czy wy sie orientujecie czy ta szczepionka przeciw pneumokokom to chroni na całe zycie czy tylko do jakiegoś wieku?
acha... i teraz już wiem napewno- moja Julka to jest najmniejszym sierpniowym dzieciaczkiem waga 5980, wzrost 60,5
Podziel się: