reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

ola_c2 u mojej córy podejrzewli refluks, nawet wyladowalysmy w szpitalu na obserwacji:-(
strasznie ulewala, teraz stosujemy nutriton i wszystko jest ok, koniec z ulewaniami:tak:
moj pediatra mowi, ze przy refluksie bylyby nawracajace zapalenia pluc,
a wogole ostatnio lecial reportarz w tv o refluksie strasznie meczaca choroba, moze sie pomylili w diagnozie, najlatwiej zwalic na refluks

reklama
No i już po szczepieniu - Piotruś był baaardzo dzielny :tak: Zapłakał, ale mamusia przytuliła, zaśpiewała "kolorowe kredki" i się uspokoił :-) Teraz śpi, odyspia chyba nockę, bo do 2:00 w nocy zęby go męczyły, a o 7:00 miał pobudkę :baffled:
Piter waży 7500 i ma 69 cm wzrostu. Nie jest jakiś największy :confused: Przez miesiąc przybrał tylko 300 gram :eek:
Ola Piotruś też mi ulewa. Rozmawiałam o tym z lekarzem, bo zdarza się młodemu, że godzinę po posiłku nagle bluzgnie mlekiem, zalewając siebie, mnie i wszystko wkoło. Na razie mam go obserwować, bo jednak przybiera na wadze, choć niewiele, ale jednak. No i ja jednak podejrzewam ząbki. Młody tak głęboko pakuje sobie ręce do paszczy i nimi tak sobie w środku memla, że prawdopodobnie sam sobie gardło podrażnia i prowokuje odruchy wymiotne.

U nas też ulewanie, zaczęło się ze 3 tyg temu (wcześniej nic takiego nie było), myślisz, że to przez ząbki może być??

Kurcze, ale Wy wszyskie macie koloski ;-) Tylko moja Sra jakas mizerna, hehe, ale mnie sie wydaje, ze jest taka kluseczka :-) ale p. dr pow. ze przybiera idealnie.
Wazy tylko (w porownaniu z Waszymi maluszkami) 6500g!

(znalazlam chwile, zeby wejsc na bb i jakos zaczelam od tego watku; zaraz wskakuje na inne)

Kurcze, ale Wy wszyskie macie koloski ;-) Tylko moja Sra jakas mizerna, hehe, ale mnie sie wydaje, ze jest taka kluseczka :-) ale p. dr pow. ze przybiera idealnie.
Wazy tylko (w porownaniu z Waszymi maluszkami) 6500g!

(znalazlam chwile, zeby wejsc na bb i jakos zaczelam od tego watku; zaraz wskakuje na inne)

sandra moja julka to tez kruszyna:-):-)

reklama
Moj Piotrus tez w granicach 6500. I wyrasta z ostatnich ciuszkow na 62 cm. Ale on naprawde nie ma po kim byc wiekszy... :-)

Leyna, wydaje mi sie , ze mojemu mlodemu tez ulewa sie przez to, ze gleboko wpycha raczki do buzi. Raz wlozyl piastke i w srodku wyprostowal paluszki... Malo mu oczy na wierzch nie wyszly. Bidulek...

Do góry