reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Karoo, wlasnie juz jedno pranie wypralam w platkach...
Jade na 12 z Sara do pediatry dermatologa (oczywiscie prywatnie, bo na NFZ terminy sa na luty! ). Zobaczymy co mi powie...

Ollesia, ciesze sie, ze Piotrusiowi juz lepiej!

Asmodis, tak jak Kasi@ napisala - pogadaj jeszcze raz z lekarzem na temat tych lekow. Skoro karmisz piersia az do teraz, to szkoda zebys przerwala.

reklama
a wiec jestesmy po wizycie u pani pediatry dermatolog...

SARA NIE MA SKAZY!!!
Podobno okreslenie "skaza bialkowa" funkcjonowalo 20 lat temu i wiekszosc pediatrow do dzisiaj sie tego trzyma. Owszem, sa nietolerancje i alergie pokarmowe, ale objawiaja sie m.in. w kupach (zielone, wodniste, sluzowate, z krwia), dziecko ma kolki, wymiotuje i nie przybiera na wadze!
Sary liszaje sa najprawdopodobniej spowodowane nadwrazliwoscia na proszek, roztocza w poscieli itp. Mam jej czesto prac kocyki, podusie itd. i wietrzyc pokoj. Ma nosic przewiewne, bawelniane rzeczy i z czasem samo to ustapi, bo skora zrobi sie mocniejsza i mniej podatna na czynniki zewnetrzne.
Zlecila nam kapanie w Balneum Hermal F lub Oilatum i mamy 2 masci robione - na dzien i na noc.
Mam wrocic do normalnego mleka, tj. zwykly Nan albo Bebilon i zobaczyc - jezeli kupy zmienia swoja konstystnecje to wtedy wrocic do Bebilonu Pepti, ale ona twierdzi, ze tak nie bedzie.

Dzisiaj bylismy na szczepieniu malucha, pediatra powiedziała, ze mała ma nadwage :eek: (wazy 7300) z tego wszystkiego zapominialam sie zapytac ile powinna wazyc:-( a jak jest z waga waszych maluchów i ile powienno wazyc dziecko w tym wieku? aaa i moze ktoras z was wie jak odczytac ten wykres na koncu ksiazeczki malucha, te cale centyle to jakas czarna magia...:baffled:

ewa II no właśnie tez mi sie tak zdaje, ze juz gdzies czytalam, ze sierpniowki waza ok 7 kg, jeszcze raz zajrzalam do ksiazeczki i zauwazylam, ze nie wpisali malej ostatniego wazenia jest tylko z wrzesnia (5200) no i teraz z grudnia, brakuje chyba tej z listopada, moze ona tego nie zauwazyla i stad te przypuszczenia:confused: nie wiem...pozyjemy zobaczymy do nastepnej szczepionki;-)

Dzisiaj bylismy na szczepieniu malucha, pediatra powiedziała, ze mała ma nadwage :eek: (wazy 7300) z tego wszystkiego zapominialam sie zapytac ile powinna wazyc:-( a jak jest z waga waszych maluchów i ile powienno wazyc dziecko w tym wieku? aaa i moze ktoras z was wie jak odczytac ten wykres na koncu ksiazeczki malucha, te cale centyle to jakas czarna magia...:baffled:

Jakaś nienormwlana ta doktorowa. a ile ma centymetrów?? przecież ona skończyła już 4 miechy to ile ma wazyć? 5 kilo? ewka też wazy 7300 i wcale jakaś grubaśna nie jest.no i nikt mi nie powiedział ze ma nadwage.

reklama
Sandra, dobrze, ze Sara nie ma skazy- jedno zmartwienie mniej...

Co do wagi, to moj Pitulek wazy dopiero 5910 kg (waga z piatku), ale urodzil sie malutki (2650)... Wszystko zalezy od tego jaka byla waga urodzeniowa i w ogole co tam w genach siedzi. A poza tym waga w granicach 7 kg jest moim zdaniem prawidlowa dla malucha w tym wieku. Redaktorka, niczym sie nie przejmuj!:-)

Do góry