kurcze a ja podejrzewam,że moja mała może miec skazę bialkową- bo wyskoczyły jej na policzkach takie czerwone, wysuszone plamy... czy wasze dzieciaczki (te ze skazą) miały podobne dolegliwości... szczerze mówiąc innych objawów nie widzę, bo i kupki są ładne- chciałabym odstawic nabiał na jakiś czas, ale jakoś mi ciężko
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ewus, u Sary w pierwszej kolejnosci wyskoczyly wlasnie takie suche czerwone placki na policzkach...ale do teraz nie wiem czy na 100% to skaza, bo dostaje bebilon pepti, a znowu sie te placki pojawily (na szczescie buzke tym razem ominely).
W przyszlym tyg. chce sie wybrac do dermatologa dzieciecego, zeby stwierdzil co to moze byc...bo jakos do konca nie ufam naszej pediatrze.
W przyszlym tyg. chce sie wybrac do dermatologa dzieciecego, zeby stwierdzil co to moze byc...bo jakos do konca nie ufam naszej pediatrze.
dzięki sandra
chyba też będe musiała się z małą wybrać do lekarza, tylko podejrzewam,ze jedyne co usłysze- to,żeby odstawic nabiał na jakiś czas i poczekać na efekt... o rany
od wczoraj julkę męczy jakis kaszelek, nie ma przy tym innych dolegliwości, które by wskazywały na przyziębienie- po prostu kaszelek- czy jest cos co mogłybyście mi na to polecić
chyba też będe musiała się z małą wybrać do lekarza, tylko podejrzewam,ze jedyne co usłysze- to,żeby odstawic nabiał na jakiś czas i poczekać na efekt... o rany
od wczoraj julkę męczy jakis kaszelek, nie ma przy tym innych dolegliwości, które by wskazywały na przyziębienie- po prostu kaszelek- czy jest cos co mogłybyście mi na to polecić
Frutisek
Sierpniowa mama'06 Entuzjast(k)a
:--( Dziewczyny: Ewa,Sandra,Leyna ...ja Oliwce od ponad miesiąca podaje Bebilon Pepti na zalecenie lekarza!..niby było spoko,normalnie znaczy się...placuszki jakby uśpione,w każdym bądź razie nie zaogniały się.Przestałam smarować sterydami po 7 dniach ..ale i one nie pomogły specjalnie.Ale od 3 dni OLIWKA :sick::sick: robi kupy po każdym posiłku,po każdej herbatce...ogólnie 6-7 kup dziennie.Ale to jeszcze nic.Każda z tych kupek jest rzadka i z ogromną ilością śluzu!!!!a wczoraj były nawet w tym śluzie małe ilośći krwi.Akurat wypadł mi termin do Pani DR. (tej z poradni Patologii Noworodka_Neonatolog) więc poszłam. Odstawiłam już z 1,5 tygodnia wcześniej te pokarmy co zaczełam wprowadzać (wtedy o dziwo kupy były normalne..plastelinowe),też pewnie po tym że zagęszczałam mączką kukurydzianą..na zalecenie zaś mojego pediatry)..Ale do rzeczy...kupy okropne,i wczoraj pani dr.ta druga przepisała:
NUTRAMIGEN_zaczełam podawać w nocy już ( bo odtstawiłam też cyc-żeby nie było że to odemnie!) ..w nocy zjadła,ale dzis rano tragedia!!wyła ..jadła..wyła..jadła...a kup już było 3 szt ( bez zmnian).Kazała odstawić zagęszczaczacz(mąkę kukurydzianą) i zagęszczać ten wstrętny NUTRAMIGEN kleikiem ryżowym (tłumacząc że może na kukurydzę jest uczulona)...kazała podawać Lakcidofil i Smecte dawałam to już od wczoraj i nie mam poprawy.
Dziewczyny kiedy powinno być lepiej( po tej Smecta i Lacidofilu)???
Kiedy powinnam się zacząć niepokoić???i jak podawać ten cholerny NUTRAMIGEN żeby jadła??
a wogóle jestem zła!! troszkę pieniedzy w aptece zostawiłam..nie wiem po co aż naraz wykupiłam 3 puszki tego NUTRAMIGENU...bedę ją męczyć,a poprawy może nie być....
a wogóle to moja Oliwka jest spoko,luz,pogodna,kwiczy itd..więc chyba nie powinnam się martwić tym że się odwadnia..no bo w końcu kupa za kupą,no i ten ŚLUZ (którego od miesiąca prawie nie było).:sick::sick:
Szczepić narazie nie mogę,bez szczepienia do żłobka pewnie nie przyjmą...AAAA..tu też mam problem!!mam żłobek obok bloku...są miejsca!!o dziwo..ale ja jako bezdomna nie mogę zapisać dziecka do żłobka..bo Żłobki są dofinansowywane przez gminę a ja z gminy nie pochodzę...
JESTEM ZNIKĄD....qrwa....KIM JA JESTEM???? nikim!!
napisałam do rzecznika praw dziecka z prośbą o pomoc,do rzecznika praw obywatelskich,do Wydziału Spraw Społeczych(tam podlegają żłobki)....i jedynie z tamtąd otrzymałam odpowiedź!!krótką i na temat...
Ja MOGĘ!!!zapisać dziecko do żłobka ,ale nie dostanę dofinansowania i koszt żłobka w tym przypadku to 700-800zł.... PO>>>BANY kraj..chore Państwo....chce mi się wyć.........
Zaczełam od spraw zdrowotnych,a skończyłam na czym innym...SORRY
NUTRAMIGEN_zaczełam podawać w nocy już ( bo odtstawiłam też cyc-żeby nie było że to odemnie!) ..w nocy zjadła,ale dzis rano tragedia!!wyła ..jadła..wyła..jadła...a kup już było 3 szt ( bez zmnian).Kazała odstawić zagęszczaczacz(mąkę kukurydzianą) i zagęszczać ten wstrętny NUTRAMIGEN kleikiem ryżowym (tłumacząc że może na kukurydzę jest uczulona)...kazała podawać Lakcidofil i Smecte dawałam to już od wczoraj i nie mam poprawy.
Dziewczyny kiedy powinno być lepiej( po tej Smecta i Lacidofilu)???
Kiedy powinnam się zacząć niepokoić???i jak podawać ten cholerny NUTRAMIGEN żeby jadła??
a wogóle jestem zła!! troszkę pieniedzy w aptece zostawiłam..nie wiem po co aż naraz wykupiłam 3 puszki tego NUTRAMIGENU...bedę ją męczyć,a poprawy może nie być....
a wogóle to moja Oliwka jest spoko,luz,pogodna,kwiczy itd..więc chyba nie powinnam się martwić tym że się odwadnia..no bo w końcu kupa za kupą,no i ten ŚLUZ (którego od miesiąca prawie nie było).:sick::sick:
Szczepić narazie nie mogę,bez szczepienia do żłobka pewnie nie przyjmą...AAAA..tu też mam problem!!mam żłobek obok bloku...są miejsca!!o dziwo..ale ja jako bezdomna nie mogę zapisać dziecka do żłobka..bo Żłobki są dofinansowywane przez gminę a ja z gminy nie pochodzę...
JESTEM ZNIKĄD....qrwa....KIM JA JESTEM???? nikim!!
napisałam do rzecznika praw dziecka z prośbą o pomoc,do rzecznika praw obywatelskich,do Wydziału Spraw Społeczych(tam podlegają żłobki)....i jedynie z tamtąd otrzymałam odpowiedź!!krótką i na temat...
Ja MOGĘ!!!zapisać dziecko do żłobka ,ale nie dostanę dofinansowania i koszt żłobka w tym przypadku to 700-800zł.... PO>>>BANY kraj..chore Państwo....chce mi się wyć.........
Zaczełam od spraw zdrowotnych,a skończyłam na czym innym...SORRY
ollesia
mama Krecików
Frutisku, bardzo wspolczuje... Faktycznie ciezko zyc w naszym, pieknym kraju... :-( :-( :-(
Moj Mlody tez ostatnio robi rzadkie kupy (z poczatku byly zielone, teraz juz nie sa). Nie pomogla ani smecta, ani lakcid. Dzis znowu idziemy do lekarza.
Moj Mlody tez ostatnio robi rzadkie kupy (z poczatku byly zielone, teraz juz nie sa). Nie pomogla ani smecta, ani lakcid. Dzis znowu idziemy do lekarza.
aga31
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
ło jezu frutisku!!! no rzezcywiście nic tylko sie powieśic.nutramigen powinien ci pomóc(albo raczej oliwce) bo to najbardziej neutralny i delikatny preparat mlekozastępczy. musisz troszkę poczekać na zmiany. odstaw wszystko inne ,wszystkie herbatki ,do picia tylko woda i czekaj. ja ewce na początku dosładzałam nutre glukoza ,też było ciezko ale dosyć szybko sie przyzwyczaiła. ewka robi 1-2 kupy dziennie. dosyć rzadkie no i zielonkawe(ale tak ponoc ma być po w nutrze jest żelazo i po nim mogą być zielonkawe,byle by nie śmierdziały)nie daję żadnych zagęszczaczy.a lacidofil to nie zawiera białka ??? czy mi sie z lakcidem pomyliło?
Frutisku dziecko przyjmą do żłobka jeśli jest w gminie zameldowane natomiast jeśli nie jest to pierszeństwo mają dzieci z gminy ale nikt nie ma prawa zabronić dziecku chodzić do żłobka jeśli jest miejsce... niezaszczepione też przyjma pod warunkiem ze jest zdrowe i przedstawisz zaświadczenie od lekarza (obijętnie jakiego nie musi być pediatrą) o tym ze może uczęszczac do żłoba a tak w ogóle to te zaświadcznia to tak dla picu chyba biorą bo ja np nic nie wiedziałam o zaświadczeniu i po chorobie przyprowadziłam małą be i przyjęli :-) tylko tak na przyszłość prosili zeby było
my też mamy dziwne kupki po antybiotyku ale chyb a działa bo przeszło uszko
my też mamy dziwne kupki po antybiotyku ale chyb a działa bo przeszło uszko
ła lacidofil to nie zawiera białka ??? czy mi sie z lakcidem pomyliło?
zawiera :-( znaczy się pałeczki kwasu mlekowego, czy jak to się profesjonalnie nazywa. to właściwie to samo, tylko, że Lakcid jest w ampułkach a Lacidofil w kapsułkach i chyba inny producent. Dlatego lepszy jest Enterol, bo tego białka nie zawiera.
Frutisku współczuję :-( tak jak mówi Aga, najlepiej odstaw wszystko i podawaj tylko Nutramigen. Wtedy łatwiej zauważyć co jest nie tak.
BTW... kiedyś czytałam, że nawet Bebilon Pepti i Nutramigen przy bardzo silnej skazie mogą uczulać.
reklama
a ta w ogóle to zważyłam dziś Pitera. Waży 7200 i od ostatniego ważenia (miesiąc i 1 tydzień temu) przybrał na wadze ledwo 0,5 kg Muszę zacząć kontrolować jego wagę, bo chyba ciut mało przybiera. To chyba przez to ulewanie ostatnimi czasy
Podziel się: