reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

U lekarza - choroby, szczepienia itd. - wszystko o zdrowiu naszych maluszkow

Dziewczyny, pediatra zalecila nam przez dwa dni podawac mieszanke na te kupki Piotrusia. Ktora jest lepsza? Nutramigen czy Bebilon Pepti?

reklama
Frutisku...przykro mi, mama nadzieje ze szybko twojej Oliwce sie poprawi. zycze jej duzo zdrowia

wspolczuje z tym zlobkiem....jeju:wściekła/y: :szok: ...co sie dzieje z tym krajem, zamias pomagac to tylko potrafia kopniaki sprzedac...niec dziwnego ze wszyscy chca uciekac z tego zasranego kraju...a oni sie jeszcze dziwia. Frutisku...mam nadzie ze jednak cos sie zmieni i bedziesz mogla normalnie zapisac mala do zlobka

Dziewczyny, pediatra zalecila nam przez dwa dni podawac mieszanke na te kupki Piotrusia. Ktora jest lepsza? Nutramigen czy Bebilon Pepti?

teoretycznie nutra ale czy piotruś bedzie to jadl? świństwo jakich mało.pepti zawiera hydrolizat białka serwatkowego a nutra żadnego białka.

Frutisku a czy Twój maż jest zameldowany? Może poprostu niech to on zapisze Oliwkę do żłobka. Współczuję ci tych problemów. W naszym kochanym kraju tak jest że biednemu zawsze wiatr w oczy.
Jeszcze przyszło mi do głowy że przecież istnieje coś takiego jak meldunek czasowy, czy osoba u której mieszkacie nie może zameldować cię czasowo na np rok?

Frutisku, ten nasz kraj jest chory! Zamiast pomoc czlowiekowi to tylko zgnoic za przeproszeniem potrafia :wściekła/y: Mam nadzieje, ze sie jednak cos wyjasni z tym zlobkiem!
Co do Oliwci - to zycze, zeby jak najszybciej przeszly jej te plynne kupki! Mam nadzieje, ze po Nutri szybko zauwazysz poprawe! Oby chciala to jesc...

Sara tez od ponad mies. na Bebilonie Pepti i od kilku dni ma straszliwe liszaje na nogach, rekach i brzuszku, no i z boku policzkow...Cholera jasna! Wszystko jej odstawilam dodatkowego. Poje ja tylko woda z glukoza. Kapie w Balneum, suche miejsca smaruje Clobaza itp. Po weekendzie chce sie prywatnie umowic na wizyte do dermatologa dzieciecego albo alergologa pediatry...Bo cos nie bardzo ufam tej naszej pediatrze z osrodka zdrowia...
Kupy ma idealne - zolte, "plastelinowe", zero sluzu czy krwi...a alergia pokarmowa chyba objawia sie m.in. w kupach, prawda ??? :baffled: :baffled: :baffled:

Oj kobitki współczuje problemów skórnych i pokarmowych waszym maluszkom, moja na szcęście wszystko omija(odpukać i oby tak dalej)

Duzo zdrówka dla maluszków i wyjaśnieenia Twoich problemów Frutisku zycze:-)

Frutisku, o Wasyzch problemach to normalnie szkoda gadac, az sie wierzyc nie chce, ze ten kraj taki po"#¤¤bany.... Jesli chodzi o Oliwcie to poczekaj jeszcze z dzein - dwa i jesli nic sie nie zmieni to skonsultuj sie moze z innym lekarzem.

Sandra, a czy to nie moze byc uczulenie na proszek do prania:confused: Moze mala ma tak wrazliwa skorke, ze nie powinnas zadnej chemii stosowac, moze sprobuj prac malej ciuszki w platkach mydlanych, ale wtedy musisz tez wyprac wszystkie pokrowce, kapy i poscielki na ktorych malej zdarzy sie lezec, a nawet swoje ciuchy w ktorych chodzisz po domu i ja przytulasz. Moze to by pomoglo...

moje malenstwo w nocy mialo goraczke. spac nie mogla tylko cyca chciala. teraz ma stan podgoraczkowy.hmmmm....nie kasze i nie kicha. miala tez sielonkawa kupke.zastanawiam sie czy to nir przez leki ktore mialam zazywac przez to moje zapalenie. lekarz powiedzial ze moge karmic i je stosowac, a na ulotce bylo napisane co innego. a ona teraz cierpi. nie mam laktatora, reczne sciaganie bo bani...musze ja odstawic od cycka na tydzien, a to sie bedzie rownalo z brakiem mleka i przejscie na butelke, ale to jest lepsze niz to zeby sie meczyla

Asmodis skonsultuj te leki z pediatrą, czy na pewno szkodza małej - bo szkoda zebys rezygnowała z karmienia piersią

Frutisku dziewczyny podały kilka pomysłow co do załatwienia żlobka, wiec moze uda ci sie załatwić tam miejsce dla Oliwki

reklama
Dziewczynki, chyba zwalczylam biegunke Piotrusia. Mialam po weekendzie zrobic Piotrusiowi wyniki i isc do pediatry po recepte na mleko, ale podalam mu kilka razy marchwianke i kupa zgestniala!!! :-) :-) :-) Zaluje tylko, ze przez tydzien faszerowalam go lekami... :-(

Do góry